4 apr - Lezing 'Je bent jong en je wilt wat'

Op dinsdag 4 april organiseert heemkundekring Onsenoort een lezing over 'De Sixties'. De lezing wordt gehouden door historica Kitty de Leeuw in Partycentrum De Remise, Grotestraat 267 te Drunen en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt €4 incl. een kop koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden voor deze lezing is gewenst en kan via de website www.hkkonsenoort.nl, per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en telefonisch via 0416-320995.

Meer dan welk decennium uit de twintigste eeuw spreken de jaren zestig nog altijd tot onze verbeelding: onze muzieksmaak, kleding, haardracht maar ook onze houding ten opzichte van geloof, gezag en seksualiteit veranderden ingrijpend. Behalve het denken en het dagelijks leven ging ook onze leefomgeving op de schop: dit was de tijd van rigoureuze ingrepen in het landschap en de ‘modernisering’ van het dorps- en stadsbeeld.

De jeugd van een halve eeuw geleden is of gaat nu met pensioen. Hoe kijken we terug op die tijd? Wat gebeurde er eigenlijk waarvan we nu zeggen of denken dat het grensverleggend was?

Hoe zagen Brabant en de Brabanders er toen uit? Hoe reageerden zij op alle veranderingen? Gingen ze erin mee of niet?

De lezing van Kitty de Leeuw, volop beelden en een kennismaking met het Brabant van de jaren zestig geven een indruk van dit grensverleggende decennium.

De Sixties 01
Historica Kitty de Leeuw

De Sixties 02
Kitty vertelt over Puch, Tomos en de 'buikschuivers'

De Sixties 03
Kitty vertelt over singles, LP's en de jukebox