2 mei - Lezing 'Kadastraal onderzoek'

Wilt u meer weten over uw woning? Doet u graag historisch onderzoek? Dan bevatten de kadastrale archieven een schat aan waardevolle informatie. U vindt er bijvoorbeeld informatie over de bouwhistorie van panden, de eigendomshistorie van gronden en panden of de begrenzingen van percelen tussen 1832 en nu. Op dinsdag 2 mei zal heemkundekring Onsenoort, in samenwerking met Bibliotheek Vlijmen, een lezing organiseren met het onderwerp ‘Kadastraal onderzoek’. De inleider op die avond is Ad van Liempt uit Rosmalen. 

Op deze avond zal Van Liempt ingaan op termen als: hulpkaart, veldwerk, dienstjaarveldwerk, projectveldwerk, lijst 78a, leggerartikel, register 71 en legger-rest. De samenhang tussen deze elementen en voorbeelden van gebruik komen ook aan de orde. Daarnaast bespreekt hij hoe je onroerende eigendommen van vroegere personen via het kadaster en andere archieven (mogelijk) kunt terugvinden.

Ad heeft in de afgelopen jaren zelf veel onderzoek gedaan naar werkmanswoningen in Waalwijk en de resultaten hiervan zijn gepubliceerd in het boek ‘Wonen in Dammen en Mijnen’. Zijn boek over de dam- en dijkwoningen in Baardwijk en Besoijen staat op stapel.

De lezing begint om 19.30 uur en het adres van de bibliotheek is Burgemeester Zwaansweg 2 te Vlijmen. De entree is €4,- p.p. incl. koffie/thee. Voor de lezing moet u zich vooraf opgeven via de website van de bibliotheek www.bibliotheekheusden.nl, bij de heemkundekring per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0416-320995.

Kadastraal Onderzoek 01
Ad van Liempt