13 apr - Studiemiddag 'Gemeint en gemeenschap'

In haar proefschrift Gemeint en Gemeenschap. Jaargeboden in Peelland, circa1300-1795 maakt dr. Lia van Zalinge-Spooren gebruik van bronnen die van belang zijn voor het onderzoek naar het verband tussen het beheer van gemeenschappelijk gebruikte gronden en de organisatie van de gemeenschap in het historische kwartier Peelland van de Meierij van ’s-Hertogenbosch.

Rond dit thema houdt Stichting Zuidelijk Historisch Contact twee gratis toegankelijke studiemiddagen waarin aandacht wordt besteed aan het belang van schriftelijke en archeologische bronnen voor het onderzoek naar lokale samenlevingen. Tijdens deze studiemiddagen zal Lia van Zalinge haar boek presenteren. De bijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor mensen die zich bezighouden met lokale geschiedenis.

Inschrijven vóór 6 april ‘s-Hertogenbosch via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  o.v.v. Studiemiddag Gemeint en gemeenschap ’s-Hertogenbosch.

De studiemiddag is op 13 april 2018 13.00 uur in het Brabants Historisch Informatie Centrum, Zuid-Willemsvaart 2, 5211 NW ’s-Hertogenbosch

De middag wordt georganiseerd door de stichting Zuidelijk Historisch Contact in samenwerking met het Brabants Historisch Informatie Centrum.

De uitgave van het proefschrift en de bijeenkomsten werden mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant, streekfonds Het Groene Woud en de gemeentes Helmond, Someren, Boxtel, Asten en Nuenen.