23 apr - Lezing WOII - GEANNULEERD

Heemkundekring Onsenoort had op maandag 23 april prof. Wim Klinkert uitgenodigd om een lezing te houden over de inval van de Duitsers op 10 mei 1940 in Limburg. Vanwege een ziekenhuisopname van Klinkert gaat de lezing niet door en wordt de lezing verschoven naar een datum in het najaar.

In het najaar organiseert Heemkundekring Onsenoort een lezing over de Tweede Wereldoorlog. Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers ons land binnen in Limburg. Veel soldaten uit onze omgeving waren toen gemobiliseerd langs de Maaslinie of langs de PeelRaamstelling. Op de eerste dag van de oorlog sneuvelden drie plaatsgenoten. In Kessel (L) waren dat Mari van Esch uit Haarsteeg en Loek van Zon uit Vlijmen. In Roermond was dat Marien de Wit uit Drunen.

Over de inval van de Duitsers, de mobilisatie van soldaten in dat gebied en over de staat van ons leger in die periode zal Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, een lezing houden op maandag 23 april in de zaal van Het Oude Tramstation, Heusdenseweg 16 in Elshout. De aanvang van de lezing is 19.30 uur en de entree is €4,- incl. een kop koffie/thee bij binnenkomst. Svp vooraf opgeven bij het secretariaat: per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (0416-320995 of 06-54723431).