5 t/m 26 okt - Expositie Wim Suermondt

In 2018 is het 10 jaar geleden dat de Waalwijkse kunstenaar Wim Suermondt (1927-2008) overleed. Dit en de overdracht van zijn archief aan het Streekarchief Langstraat Heusden Altena vormen de aanleiding voor een expositie in het Stadhuis te Waalwijk.

ExpoWimSuermondtWim Suermondt bij het ontwerp van het glas-in-loodraam "Kerk in beweging" voor de Gereformeerde Kerk aan de Ambrosiusweg te Waalwijk, mei 1966. (Foto van J. de Bont, Waalwijk, Beeldbank SALHA WAA87446) 

Het archief getuigt van de enorme inzet en werkijver van de kunstenaar en dat willen we door middel van deze expositie ook laten zien. Suermondt werkte zowel privé als in opdracht gedurende vele jaren. Het archief bevat tekeningen en ander materiaal van zijn studietijd in Den Haag en allerlei tekeningen en prenten die hij maakte vanaf zijn kindertijd tot op hoge leeftijd. De werken die hij in opdracht maakte omvatten ontwerpen voor reclamemateriaal voor bedrijven zoals briefpapier, briefkaarten en ander drukwerk (onder andere voor de schoen- en lederindustrie), kerstkaarten, geboortekaarten, overlijdenskaarten, ontwerpen en voorstudies voor gevelstenen, objecten, beelden, installaties, wandtapijten enzovoort.

Een greep uit het archief zal tijdens de tentoonstelling gecombineerd worden met enkele van zijn kunstwerken en fotomateriaal. De tentoonstelling loopt van 5 tot en met 26 oktober 2018 in het Stadhuis van Waalwijk tijdens de reguliere openingstijden.

Wanneer? 5 tot en met 26 oktober 2018 tijdens de openingsuren van het Stadhuis Waalwijk  

Waar? Stadhuis Waalwijk, Taxandriaweg 6, 5141 PA Waalwijk

Door? Streekarchief Langstraat Heusden Altena

De inventaris van het archief van Wim Suermondt kunt u hier vinden.