2 feb t/m 2 maa - Tentoonstelling Carnaval in Schoenlapperslaand

Van 2 februari t/m carnavalszaterdag 2 maart is in de Politiegang, bij de heemkamer van Heemkundekring De Erstelinghe in het souterrain van het Huis van Waalwijk (het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein), een tentoonstelling te bekijken over carnaval in Schoenlapperslaand. Toegang gratis.

CarnavalSchoenlapperslaand
Carnaval in Schoenlapperslaand 1963 (Foto J. de Bont, beeldbank SALHA, objectnr. WAA92206)

De tentoonstelling, georganiseerd in samenwerking met de Centrale Carnavals Vereniging Schoenlapperslaand, geeft een beeld van het carnaval in Waalwijk vanaf ca. 1960. Heel veel carnavalsverenigingen hebben bijzondere materialen uit hun eigen archieven en collecties ter beschikking gesteld voor deze expositie. Naast foto’s en film(pje)s zijn onder meer ook de clubkielen van de diverse verenigingen te zien en worden de Wollukse carnavalsliedjes ten gehore gebracht. Uiteraard zal ook Okke acte de présence geven.

De residentie van “heemkundekring Schoenlapperslaand” is geopend op de zaterdagen 2 februari en 2 maart a.s. van 13.30-16.00 uur en op de woensdagen 6, 13, 20 en 27 februari van 13.30-15.30 uur.