Nieuw lespakket: 'Wat is het je waard?'

Cover jpgHet lespakket 'Wat is het je waard?' gaat over morele dilemma's in de Tweede Wereldoorlog en nu. Lokale historische gebeurtenissen worden dichtbij gehaald. Leerlingen onderzoeken de keuzes die toen gemaakt zijn en stellen zich voor hoe zij gehandeld zouden hebben in die tijd. Daarnaast bespreken zij hoe wij daar nu naar kijken. De leerlingen ontdekken wat zij zelf van waarde vinden en wat anderen van waarde vinden.

Door in de klas te discussiëren over dilemma’s kan meer begrip ontstaan voor de verschillende keuzes die mensen maken. Wie kennismaakt met andermans motieven, ontdekt alternatieven voor het eigen handelen.

Wat is het je waard? is oorspronkelijk ontwikkeld voor Veghel. Voor de gemeente Heusden en de gemeente Waalwijk is de inhoud aangepast om de geschiedenis zo dicht mogelijk bij de (woon)omgeving van de leerling te brengen. De verhalen hebben daadwerkelijk plaatsgevonden en de casussen zijn samengesteld uit waargebeurde feiten.

Het lespakket is geschikt voor groep 7/8 en klas 1/2 van het voortgezet onderwijs. Het volledige programma bestaat uit drie lessen, maar de lessen kunnen afzonderlijk en eventueel los van elkaar behandeld worden.

Interesse? Het lespakket is aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .