Auteursrechtelijk beschermde films te bekijken in de studiezaal

Voortaan kunnen in de studiezaal van Streekarchief Langstraat Heusden Altena ook films bekeken worden waar auteursrechten op rusten. Deze films mogen om die reden niet op de website geplaatst worden, maar vertonen aan één of enkele personen mag wel. Het betreft alleen films die reeds gedigitaliseerd zijn, in totaal 89 films.

Meer dan 320 films digitaal
Sinds kort zijn weer een tiental nieuwe films te bekijken via de website van het Streekarchief Langstraat Heusden Altena. De films werden in de loop van 2016 gedigitaliseerd en zijn nu vanuit huis te bekijken. Dat brengt het totaal aantal digitaal beschikbare films op www.salha.nl op meer dan 320! Het gaat om enkele nieuwe films uit de collectie van de familie Mommersteeg uit Vlijmen en om interessante films uit de collectie van de Woudrichemse filmmaker en kunstenaar Otto de Fijter. De Fijter maakte voornamelijk in de jaren ’90 en 2000 enkele documentaires over Woudrichemse onderwerpen, zoals de film “Heden de Wind Noord”.

Auteursrechtelijk beschermde films
Als de bezoeker op de website de melding “Alleen beschikbaar bij de archiefdienst” in beeld krijgt, kan contact opgenomen worden met het Streekarchief. Tijdens openingstijden kan de film op de studiezaal bekeken worden. In totaal zijn hierdoor 89 extra films voor het publiek toegankelijk.