Dubbelexpositie bij HKK Onsenoort

In de heemkamer, op de bovenste verdieping van de monumentale toren op het terrein van Abdij Mariënkroon, zijn twee tentoonstellingen ingericht. Aan de ene kant wordt de bezoeker mee teruggenomen naar de gouden jaren van de scheepsschroevenindustrie van Lips BV in Drunen. Aan de andere kant is daar een eerste opzet van het puur ambachtelijke beroep van de mandenmaker uit Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk tegenover gezet.

Twee exposities, die bij heel veel mensen herinneringen zullen oproepen. Voor Lips, omdat iedereen wel iemand kent, die bij Lips gewerkt heeft. Voor de mandenmakerij, omdat veel mensen een familielid of kennis hebben, die mandenmaker van beroep was of die als bijverdienste óók manden maakte.

De eerstvolgende dagen, dat de expositie voor publiek toegankelijk is zijn zondag 21 mei en 2e Pinksterdag 5 juni, steeds van ’s middags van half twee tot half vijf. De toegang voor de expositie is gratis.

Groepen van ten minste 15 personen  kunnen deze expositie ook op afspraak bezoeken, waaraan desgewenst een rondleiding op het Abdijterrein gekoppeld kan worden. Neem daarvoor contact op met het secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch 0416-320995.

Expositie Dubbel HKK 01
Een gedeelte van de tentoongestelde mandenmakercollectie.
Foto: Rini Wouters


Expositie Dubbel HKK 02
Enkele vitrines met informatie over Lips scheepsschroevenfabriek.
Foto: Rini Wouters