Nieuw boek 'Werkendam en haar inwoners rond 1940'

Op zaterdagmorgen 3 juni werd het nieuwe boek van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. gepresenteerd. Samensteller Chris Baggerman overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Machiel de Gelder, die ook een voorwoord in het boek schreef.

Na de presentatie van het boek door Chris Baggerman, overhandigde deze het boek aan de wethouder. Wethouder De Gelder sprak zijn grote waardering uit voor het boek en feliciteerde de vereniging namens het gemeentebestuur (‘en ook een beetje namens mezelf’) met dit nieuwe boek.

Jubileumboek Werkendam 01
Chris Baggerman en Machiel de Gelder

In zijn voorwoord verwijst wethouder De Gelder naar het unieke karakter van het menselijk gezicht. De familietrekjes die soms generaties lang het gezicht bepalen. Ook in zijn speech memoreerde hij dit. ’Het gezicht is identiteit van iemand. Het hoort bij je naam. Kijk maar naar het paspoort of rijbewijs. Daar staat geen linkerknie van ons op. Nee, daar staat het gezicht op’.


Jubileumboek Werkendam 02
Wethouder Machiel de Gelder tijdens zijn speech

Daarom is het nieuwe boek een unieke herinnering aan de (over)grootouders van veel huidige Werkendammers. Het is dus een boek dat zeker niet in uw boekenkast mag ontbreken en waar u menig uurtje genoegen aan zult beleven.

Het boek is te koop in het Andries Visserhuis (elke zaterdagmorgen geopend) of te bestellen bij de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.

Kijk voor meer informatie op www.historiewerkendam.nl.