Resultaten Kwaliteitsmonitor 2017 bekend

De resultaten van de Kwaliteitsmonitor 2017 zijn binnen! Eind vorig jaar werd aan bezoekers gevraagd om hun mening te geven over de producten en diensten van het Streekarchief. We willen iedereen hartelijk bedanken voor het invullen van de enquête! Met het resultaat hiervan zijn we heel erg tevreden, de algemene waardering voor het Streekarchief is een 8,2.

De enquête bestond o.a. uit vragen over het contact via brief, mail, website en telefoon. Over de snelheid waarmee gereageerd wordt op informatieverzoeken via de mail (8,4) en de mate waarin vragen worden beantwoord (8,5) zijn mensen erg te spreken, net als over de telefonische bereikbaarheid (8,8) en afhandeling van telefonische vragen (8,5). Ook waren er vragen over fysieke bezoeken aan het archief. Bezoekers van de studiezaal geven aan dat de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van het personeel en de snelheid waarmee de aangevraagde stukken geleverd worden zeer goed zijn. Dit is erg prettig om te horen!

Kwaliteitsmonitor2017Resultaat

Waar het Streekarchief veel aan heeft voor de verdere ontwikkeling van producten en diensten zijn de verbetersuggesties die door de bezoekers zijn aangedragen. Eén suggestie was om te zorgen voor een kopieerapparaat voor bouwtekeningen in het Streekarchief. Het is goed om te kunnen melden dat het archief bezig is met de aanschaf van een scanapparaat voor grote archiefstukken. Ook werd er aangegeven dat het zoeken naar archiefstukken op de website makkelijker zou moeten kunnen. Er wordt hiervoor gewerkt aan PDF’s van de inventarissen van de archieven die bij de beschrijving van de series en archiefbestanddelen op de website geplaatst zullen worden.

Verder was er een vraag of het mogelijk is om foto’s en gescande archiefstukken in hoge resolutie te downloaden vanaf de website. Het is mogelijk om deze bestanden te downloaden. Het resultaat is een download in de hoogst beschikbare resolutie en kwaliteit, bedoeld voor particulier gebruik. Uit de vraag blijkt dat de mogelijkheid tot downloaden niet voor iedereen goed vindbaar is. We gaan kijken of we dit kunnen verbeteren.

Ook was er een opmerking van iemand die graag een cursus zou willen volgen om meer over zijn of haar familie te weten te komen. Iedereen die dit graag wil is van harte welkom bij de cursus Familiegeschiedenis die begint op maandag 26 februari! Klik hier voor meer informatie.