Auteursrechten

Het Streekarchief Langstraat Heusden Altena heeft ernaar gestreefd de wettelijke bepalingen in verband met het auteursrecht en portretrecht op beeldmateriaal te respecteren.

Het Streekarchief probeert de rechthebbenden van beeldmateriaal zoveel mogelijk te achterhalen. In veel gevallen lukt dit niet. Mocht je  beeldmateriaal zien waarvan je weet bij wie de rechten berusten of heb je bezwaar tegen het publiceren hiervan op deze website, neem dan contact op met het Streekarchief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gebruik van beeldmateriaal

Voor gebruik van niet-auteursrechtelijk beschermd beeldmateriaal is geen toestemming vereist. Wanneer het beeldmateriaal wel auteursrechtelijk beschermd is, is het noodzakelijk om bij publicatie in wat voor vorm ook toestemming te vragen aan de rechthebbende. Deze persoon of organisatie staat vermeld bij de detailgegevens van het beeld bij 'Auteursrecht'. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker hier zorgvuldig mee om te gaan. Misbruik is strafbaar.

Het Streekarchief stelt het op prijs om bij publicatie in drukwerk een bewijsexemplaar te mogen ontvangen.