Auteursrechten

Het Streekarchief Langstraat Heusden Altena heeft ernaar gestreefd de wettelijke bepalingen in verband met het auteursrecht en portretrecht op beeldmateriaal te respecteren.

Het Streekarchief probeert de rechthebbenden van beeldmateriaal zoveel mogelijk te achterhalen. In veel gevallen lukt dit niet. Mocht je  beeldmateriaal zien waarvan je weet bij wie de rechten berusten of heb je bezwaar tegen het publiceren hiervan op deze website, neem dan contact op met het Streekarchief, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gebruik van beeldmateriaal

Voor persoonlijk gebruik is het toegestaan beeldmateriaal te downloaden of te printen. In alle andere gevallen dien je toestemming te vragen aan het Streekarchief, ook als je de afbeelding tegen betaling via de webwinkel download.

Het Streekarchief zal in de meeste gevallen toestemming verlenen voor gebruik van het beeldmateriaal mits het Streekarchief Langstraat Heusden Altena als bronvermelding wordt genoemd. Wij stellen het op prijs bij publicatie in drukwerk een bewijsexemplaar te ontvangen.

Wanneer het beeldmateriaal auteursrechtelijk beschermd is dien je bij publicatie ook toestemming te vragen aan de rechthebbende. Deze persoon of organisatie staat vermeld bij de detailgegevens van het beeld bij ‘Auteursrecht’. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker hier zorgvuldig mee om te gaan. Misbruik is strafbaar.