Vacature

Streekarchief Langstraat Heusden Altena is een samenwerkingsverband van vijf gemeenten: Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam en Woudrichem. Onze organisatie is verantwoordelijk voor de zorg voor en het beheer van een groot aantal overheids- en particuliere archieven. Bovendien vervult het Streekarchief een actieve rol in de regionale erfgoedsector, bijvoorbeeld door de organisatie van verschillende cultuurhistorische evenementen. De huisvesting in het voormalige stadhuis in de vestingstad Heusden beschikt over uitstekende faciliteiten, zoals een ruime studiezaal en een depot dat voldoet aan alle wettelijke eisen.

Momenteel zoeken we voor het team Externe Dienstverlening een nieuwe

Medewerker externe dienstverlening (m/v)
Voor 20 uur per week 


De functie
De medewerker externe dienstverlening is de schakel tussen het Streekarchief en een groot deel van zijn relaties. Als coördinator van de vrijwilligers heb je in de eerste plaats een stevige basis in het Streekarchief zelf. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de contacten met pers en media, verschillende organisaties in de erfgoedsector (onder meer historische verenigingen, cultuurmarktplaatsen) en onderwijsinstellingen. Onze nieuwe collega is voor het Streekarchief actief op social media en beheert op de website de nieuwsberichten en de cultuurhistorische agenda. Daarnaast behoren het (mede) ontwikkelen van educatieve producten (waaronder cursussen, lespakketten), het ontvangen van groepen en schoolklassen en het organiseren van evenementen (Archiefstuk van het Jaar, Open Monumentendagen) tot de taken van de medewerker externe dienstverlening.

De functie-eisen
Minimaal een HBO-werk- en denkniveau, bij voorkeur op het terrein van communicatie. Ervaring met Joomla en aantoonbare affiniteit met het archiefwezen en/of de erfgoedsector zijn een pré. De medewerker externe dienstverlening is representatief, communicatief en redactioneel sterk. Een dienstverlenende instelling is vanzelfsprekend.

Arbeidsvoorwaarden
De functie heeft een omvang van 20 uur per week. De salarisindicatie is schaal 8-9 (CAR/UWO). Het betreft een aanstelling van een jaar, met zicht op een vaste baan bij goed functioneren.

Belangstelling?
Nadere inlichtingen over deze functie kunnen worden ingewonnen bij streekarchivaris Hildo van Engen of adjunct-streekarchivaris Mariska Heijmans. Gemotiveerde schriftelijke sollicitaties voorzien van een curriculum vitae kunnen tot 31 juli worden gericht aan het bestuur van Streekarchief Langstraat Heusden Altena, t.a.v. de heer H. van Engen, Postbus 79, 5256 ZH Heusden (of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).