Als u stukken uit het archief of de bibliotheekcollectie van het Streekarchief wilt raadplegen, kunt u terecht op de studiezaal. Dit kan zonder afspraak en hier zijn geen kosten aan verbonden. De archieven, collecties en verzamelingen van het Streekarchief kunnen alleen op de studiezaal worden bekeken en zijn niet uitleenbaar. Stukken die u wilt inzien moeten voor uw bezoek online worden aangevraagd, zodat ze voor u klaar kunnen worden gelegd. Zo kunnen ook de archiefstukken uit externe depots op tijd voor u worden opgehaald. 

Bij een bezoek kunt u zich melden bij de balie in de studiezaal. Hier kunt u een kluissleutel krijgen om uw jas en tas op te bergen. De studiezaalmedewerker geeft u de aangevraagde stukken en wijst u waar u deze kunt raadplegen. Ook kunt u bij de studiezaalmedewerker terecht voor advies bij uw onderzoek, het gebruik van de apparatuur en het aanvragen van scans.

In de studiezaal gelden verschillende regels die ervoor zorgen dat er een prettige sfeer heerst om onderzoek te doen en de archiefstukken veilig kunnen worden geraadpleegd. 

Adres

Pelsestraat 17
5256 AT Heusden

Klik hier voor een plattegrond van Heusden.

E-mail en telefoon

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefoonnummer: 0416-661901

KvK en RSIN

Handelsregister KvK: 53526872
Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN): 41.03.749

Parkeren

In de vesting is meestal wel een parkeerplaats te vinden, maar op een aantal van de beschikbare plaatsen geldt betaald parkeren. Er bevinden zich drie gratis parkeerterreinen direct buiten de vestingwallen. Vanaf de parkeergelegenheid buiten de Wijkse poort is het maar een paar minuten lopen naar het Streekarchief.