Over veel verschillende onderwerpen zijn archiefstukken aanwezig in het Streekarchief. Om te beginnen met uw onderzoek is het belangrijk om te weten waar u naar op zoek bent. Is dat bijvoorbeeld informatie over een persoon? Een bouwtekening? De geschiedenis van uw huis? De verschillende submenu’s helpen u op weg met uw onderzoek.

U kunt uw onderzoek het beste beginnen op onze website. Op de thuispagina kunt u in de zoekbalk die in het midden bovenaan op de pagina staat alle archieven, foto’s, films, persoonsnamen, bouwvergunningen- en teksten op de website in één keer doorzoeken op één of meerdere zoektermen. Per soort archief of collectie wordt in een overzicht weergegeven wat er met betrekking tot uw zoekterm te vinden is. Al deze archieven en collecties kunnen ook los van elkaar doorzocht worden. Hiervoor kunt u op de menubalk bovenaan onder ‘Archieven en collecties’ op de desbetreffende collectie klikken. Hier kunt u een zoekterm invoeren, door het overzicht bladeren of de selectie verkleinen door gebruik te maken van de verschillende filteropties. Om te bepalen of een archief interessant is voor uw onderzoek kan de inleiding bij de inventaris gelezen worden.

Hoewel alles wat het Streekarchief in huis heeft via de website te vinden is, zijn niet alle stukken digitaal beschikbaar. Informeer bij de studiezaalmedewerkers naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het zelf doen van onderzoek is gratis. Wilt u een onderzoek laten doen dan zijn hier kosten aan verbonden. Zie hiervoor de tarievenlijst.