De Brabantse Erfgoedprijs is een tweejaarlijkse prijs die zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. Verbinden van heden en verleden. De Brabantse Erfgoedprijs 2019 bestaat uit een geldbedrag van €10.000,- en een begeleidingstraject door Erfgoed Brabant specifiek gestoeld op de behoeften en wensen van het winnende project.

De vrijwilligers van Hop van Altena zetten zich actief in om in iedere kern van de nieuwe gemeente Altena een ‘Hophof' te realiseren en zoeken lokaal ook mensen die willen helpen met het onderhouden en oogsten. Brabants Landschap heeft het project omarmt en gaat hen hierbij assisteren. De hopteelt met de zo kernmerkende metershoge hopstaken, heeft eeuwen en eeuwen lang een belangrijke rol in het Land van Altena gespeeld. Goed voor de biodiversiteit, goed voor de saamhorigheid en heerlijk om een echt lokaal bier mee te brouwen.

Met het prijsgeld en de begeleiding van Erfgoed Brabant zou Hop van Altena in iedere kern van Altena een hophof aan kunnen leggen, er fraaie bordjes bij te zetten die het project uitleggen en om oa fiets- en wandelroutes langs die hophoven te maken. Zo wordt aan heel Nederland duidelijk gemaakt dat als je aan Hop denkt je aan Altena denkt: het eiland waar je de hoptraditie kan beleven en letterlijk kan proeven!

Klik hier om te stemmen!