Op 5 mei vieren we de bevrijding in 1945 en dat we in Nederland in vrijheid leven. Deze viering heeft een lange traditie en is niet altijd hetzelfde gebleven, maar heeft zich steeds verder ontwikkeld en aangepast aan de tijd. In deze webexpositie zijn foto's te zien van de Bevrijdingsfeesten in de gemeenten Heusden, Waalwijk en Altena. Neem hier een kijkje.

Hoe viert u Bevrijdingsdag?

Woont of woonde u in Altena, Heusden of Waalwijk en heeft u foto’s van bevrijdingsfeesten daar? Of wilt u laten zien hoe u dit jaar Bevrijdingsdag viert? Deze foto’s vormen een mooie aanvulling voor de fotocollectie van het Streekarchief! Wilt u dat uw foto wordt opgenomen in de collectie van het Streekarchief en te zien is in de beeldbank op www.salha.nl? Stuur dan een email met uw foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een selectie van de ingezonden foto’s zal worden toegevoegd aan de webexpositie Bevrijdingsfeesten op https://salha.nl/educatie/webexposition/. Wie weet ziet u straks daar uw foto!

Vermeld in uw email het volgende:

  • Wie heeft de foto gemaakt.
  • Wie/wat is er op de foto te zien.
  • Van wanneer is de foto.
  • Als u de vervaardiger van de foto bent of namens de maker spreekt, dat de foto opgenomen mag worden in de fotocollectie van het Streekarchief die te zien is op www.salha.nl en door het Streekarchief gebruikt mag worden voor educatieve doeleinden zoals exposities en lesmateriaal.