Twee jaar geleden merkten een aantal (oud) Herptenaren op dat er in de beeldbank van het Streekarchief slechts 45 foto’s uit Herpt te zien waren. Daar wilden zij verandering in brengen en zo werd de werkgroep Herpts Digitaal Familiealbum opgericht om actief op zoek te gaan naar oude foto’s uit het dorp. Inmiddels zijn er ruim 50 familiealbums aangeboden. De werkgroep, bestaande uit  Ans Buys, Greet Buijs, Harry Hoefnagel, Marna van Oijen, Theo Buijs en Leo Swaans, selecteert, scant en beschrijft de foto’s. Deze foto’s met beschrijvingen  worden door het Streekarchief toegevoegd aan de beeldbank met het trefwoord Herpts Digitaal Familiealbum. Laatst werd de 1000e foto geplaatst!

Op deze bijzondere foto blaast burgemeester H.J. van Eggelen op 29 september 1930 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis symbolisch de laatste petroleumlamp uit. De elektrische verlichting wordt aangezet. Vanaf dat moment is Herpt aangesloten op het elektriciteitsnet van de P.N.E.M. Dit is de eerste foto uit Herpt die in de krant kwam. Ook is het de enige bekende foto waarop de binnenkant van het gemeentehuis te zien is.

Ook na deze 1000e foto gaat de werkgroep vol enthousiasme door met het verzamelen van Herpts beeldmateriaal. Heeft u foto’s van Herpt, liefst van voor 1970, en wilt u dat deze worden opgenomen in het Herpts Digitaal Familiealbum? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0614725674. Kijk op de website www.herptsdigitaalfamiliealbum.nl voor meer informatie over de werkgroep.

Bekijk hier het Herpts Digitaal Familiealbum.