Uw zoekacties: Collectie D.B. van Vugt, Rijswijk, (ca. 1880)-2010
x0150 Collectie D.B. van Vugt, Rijswijk, (ca. 1880)-2010

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

0150 Collectie D.B. van Vugt, Rijswijk, (ca. 1880)-2010
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
1. Archiefvorming
1.1. Geschiedenis van de archiefvormer
1.2. Geschiedenis van het archiefbeheer
0150 Collectie D.B. van Vugt, Rijswijk, (ca. 1880)-2010
1. 1. Archiefvorming
1.2.
Geschiedenis van het archiefbeheer
Deze collectie is in 2011 aan het Streekarchief overgedragen door Dick van Vugt. Ze bestaat grotendeels uit overlijdensberichten. Daarnaast zijn er in deze collectie krantenknipsels en persoonlijke stukken te vinden die betrekking hebben op het Land van Heusden en Altena.
Op 14 september 2011 is de collectie aangevuld met bescheiden van J.A. Nieuwenhuizen (* 24-5-1920, + 12-4-2011), die gemeentesecretaris is geweest van Giessen, Andel en interim gemeentesecretaris van Woudrichem. Nieuwenhuizen was de zwager van Van Vugt en had zijn archief bij hem in bewaring gegeven. Het archief bevat met name documentatiemateriaal over Giessen, Rijswijk en omstreken.
Op 22 september 2015 is de collectie aangevuld met persoonlijke bescheiden van D.B. van Vugt. Het gaat om stukken betreffende het monument van de inwoners van De Nol van 1997; stukken betreffende het Bestemminsplan De Geer, 1977-2002; stukken betreffende Veldweg 2b (2 pakken), 1990-2008.
Op 22 augustus 2016 is de collectie aangevuld met 3 omslagen. Het gaat om enkele stukken betreffende de oorlogsperiode, een artikel geschreven door D.B. van Vugt voor de Historische Reeks nr. 25 en een brief van Wim Kind aan de ouders van D.B. van Vugt. Dhr. Kind verbleef tijdens de oorlog verschillende keren op de boerderij van de ouders van D.B. van Vugt. Hij kwam uit Rotterdam.
2. Inhoud en structuur van het archief
2.1. Toegangscontrole
3. Aanwijzingen voor de gebruiker
3.1. Openbaarheidsbeperkingen
3.2. Citeerinstructie
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
Erfgoedstuk
Kenmerken
Datering:
(ca. 1880)-2010
Titel:
Collectie D.B. van Vugt, Rijswijk
Beschrijving:
Plaatsingslijst van de collectie D.B. van Vugt uit Rijswijk
Inhoud/samenvatting:
De collectie van D.B. van Vugt bestaat grotendeels uit overlijdensberichten. Daarnaast zijn er in deze collectie krantenknipsels en persoonlijke stukken te vinden die betrekking hebben op het Land van Heusden en Altena. De collectie is aangevuld met bescheiden van J.A. Nieuwenhuizen, zwager van Van Vugt, die gemeentesecretaris is geweest van Giessen, Andel en interim gemeentesecretaris van Woudrichem. Zijn archief bevat met name documentatiemateriaal over Giessen, Rijswijk en omstreken.
Archieftitel:
Collectie D.B. van Vugt, Rijswijk
Auteur inventaris:
Caroline de Hart, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Huidige gemeente:
Altena
Auteur:
Caroline de Hart, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Omvang:
0,37 m
Openbaarheid:
Geen beperkingen
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS