Uw zoekacties: Dorpsbestuur, Sprang, 1498-1812

1007 Dorpsbestuur, Sprang, 1498-1812

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Inhoud en structuur van het archief
1.1. Verantwoording van de bewerking
2. Aanwijzingen voor de gebruiker
2.1. Openbaarheidsbeperkingen
2.2. Citeerinstructie
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
B. Stukken betreffende bijzondere onderwerpen
XIX. Charters
1253 Akte van overdracht ten overstaan van schout en schepenen in Sprang door sr. Merten van Campen krachtens testamentaire beschikking aan de kerk te Sprang van twee driesen gelegen te Sprang in de Berck... in de Oude Straet, begrensd ten O. door het land van Jacob Wijserts, ten W. door dat van Jan van Dijck, verder door de Oude Straet en het erf van Uythoven, gekomen van Hendrick Willem Borghert cum suis, 1688 november 5. Met zegel. 1 charter
1007 Dorpsbestuur, Sprang, 1498-1812
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
B. Stukken betreffende bijzondere onderwerpen
XIX. Charters
1253
Akte van overdracht ten overstaan van schout en schepenen in Sprang door sr. Merten van Campen krachtens testamentaire beschikking aan de kerk te Sprang van twee driesen gelegen te Sprang in de Berck... in de Oude Straet, begrensd ten O. door het land van Jacob Wijserts, ten W. door dat van Jan van Dijck, verder door de Oude Straet en het erf van Uythoven, gekomen van Hendrick Willem Borghert cum suis, 1688 november 5. Met zegel. 1 charter
Datering:
1688 november 5. Met zegel
Oorspronkelijk inv.nr.:
4
Omvang:
1 charter

Kenmerken

Datering:
1498-1812
Titel:
Dorpsbestuur, Sprang
Beschrijving:
Inventaris van het archief van het dorpsbestuur van Sprang
Jaar van inventarisatie:
1999
Inhoud/samenvatting:
Het bestuur van de huishouding van de gemeente waarbij de administratief-bestuurlijke bevoegdheden werden uitgeoefend (uitvaardiging van verordeningen en uitvoering van besluiten van hogere organen).
Auteur:
Gemeentearchief Waalwijk
Omvang:
9,50 m
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Raadplegen:
Dit archief is t/m inv.nr. 1223 uitsluitend op microfiche te raadplegen, maar moet daarvoor wel aangevraagd worden.
Geografische namen:
Archiefvormer(s):