Uw zoekacties: Dorpsbestuur, Sprang, 1498-1812

1007 Dorpsbestuur, Sprang, 1498-1812

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Inhoud en structuur van het archief
1.1. Verantwoording van de bewerking
2. Aanwijzingen voor de gebruiker
2.1. Openbaarheidsbeperkingen
2.2. Citeerinstructie
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
B. Stukken betreffende bijzondere onderwerpen
XVIII. Stukken waarvan het verband met het archief niet blijkt
914 Schuldbekentenis door Govert Verheijden mede als voogd van de kinderen van broers Peter en Cornelis en voor zijn broer Hendrik ten behoeve van de armen van Sprang groot fl. 386,- à 6¼% ter vervanging van twee oudere schuldbekentenissen ten laste van Peter Corst Teunis d.d. 25 feb. 1648 en ten laste van Tonis Corst Tonissen d.d. 4 apr. 1651 met achterstallige renten, met aantekening van voldoening van de renten en gedeeltelijke aflossing ad fl. 206,- op 6 juni 1696, 1688. 1 omslag
1007 Dorpsbestuur, Sprang, 1498-1812
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
B. Stukken betreffende bijzondere onderwerpen
XVIII. Stukken waarvan het verband met het archief niet blijkt
914
Schuldbekentenis door Govert Verheijden mede als voogd van de kinderen van broers Peter en Cornelis en voor zijn broer Hendrik ten behoeve van de armen van Sprang groot fl. 386,- à 6¼% ter vervanging van twee oudere schuldbekentenissen ten laste van Peter Corst Teunis d.d. 25 feb. 1648 en ten laste van Tonis Corst Tonissen d.d. 4 apr. 1651 met achterstallige renten, met aantekening van voldoening van de renten en gedeeltelijke aflossing ad fl. 206,- op 6 juni 1696, 1688. 1 omslag
Datering:
1688
Oorspronkelijk inv.nr.:
914
NB:
Bijgevoegd: Insinuatie door de vorster van Loon op Zand aan Govert Verheijden namens het gerecht van Sprang om aldaar op 25 mei 1688 voor de vierschaar te verschijnen om te aanhoren het verzoek van de armmeesters over 1682-1687 aan de erfgenamen van Teunis Corsten Verheijden.
Omvang:
1 omslag
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1498-1812
Titel:
Dorpsbestuur, Sprang
Beschrijving:
Inventaris van het archief van het dorpsbestuur van Sprang
Archieftitel:
Dorpsbestuur, Sprang
Huidige gemeente:
Waalwijk
Auteur inventaris:
Gemeentearchief Waalwijk
Jaar van inventarisatie:
1999
Inhoud/samenvatting:
Het bestuur van de huishouding van de gemeente waarbij de administratief-bestuurlijke bevoegdheden werden uitgeoefend (uitvaardiging van verordeningen en uitvoering van besluiten van hogere organen).
Auteur:
Gemeentearchief Waalwijk
Omvang:
9,50 m
Openbaarheid:
Volledig openbaar
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Geografische namen:
Archiefvormer(s)::