Uw zoekacties: Gemeentebestuur, Waalwijk

1013 Gemeentebestuur, Waalwijk

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Aanwijzingen voor de gebruiker
1.1. Openbaarheidsbeperkingen
1.2. Citeerinstructie
5. Bijlagen
Lijst burgemeesters
Samenstelling gemeentebestuur 1922-1965
Erfgoedstuk
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
(1877)1922-1996(2002)
Titel:
Gemeentebestuur, Waalwijk
Beschrijving:
Inventaris van het archief van het gemeentebestuur van Waalwijk
Jaar van inventarisatie:
2004
Inhoud/samenvatting:
Het bestuur van de huishouding van de gemeente op basis van de Gemeentewet van 1851, waarbij administratief- bestuurlijke bevoegdheden werden toegekend om genoemde taak uit te oefenen (uitvaardiging van verordeningen en uitvoering van besluiten van hogere organen).
Auteur:
Bureau Voorzee
Omvang:
143,75 m
Literatuur:
J. Didden en M. Swarts, Driekwart eeuw provinciestad, Waalwijk, 1920-1995, (Drunen, 1995). J. Didden en M. Swarts, Provinciestad in oorlogstijd. Waalwijk en omgeving 1939-1945, (Drunen, 1991). J. Didden en M. Swarts, Waalwijk tussen oorlog en welvaart, (Waalwijk, 1989).
Openbaarheid:
Geen beperkingen
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Raadplegen:
De inventarisnummers 531-1237 bevinden zich in een extern depot. Neem contact op met de studiezaal voor inzage van deze stukken. Klik hier
Geografische namen:
Archiefvormer(s):