Uw zoekacties: Stichting Hulp Polen, Waspik, 1982-1997

1213 Stichting Hulp Polen, Waspik, 1982-1997

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Archiefvorming
1.1. Geschiedenis van de archiefvormer
1.2. Geschiedenis van het archiefbeheer
2. Aanwijzingen voor de gebruiker
2.1. Openbaarheidsbeperkingen
2.2. Citeerinstructie

Kenmerken

Datering:
1982-1997
Titel:
Stichting Hulp Polen, Waspik
Beschrijving:
Inventaris van het archief van de Stichting Hulp Polen uit Waspik
Archieftitel:
Stichting Hulp Polen, Waspik
Huidige gemeente:
Waalwijk
Auteur inventaris:
N. van Haasteren, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Jaar van inventarisatie:
2021
Inhoud/samenvatting:
Liefdadigheidsorganisatie uit Waspik met als doel 'materiƫle en humanitaire steun te verlenen aan de Poolse bevolking' aldus de akte van oprichting. In totaal zijn er 23 acties geweest waarin er goederen zijn verzameld en met vrachtwagens (door o.a. Firma Appels en Stokman Transport) naar Polen zijn vervoerd.
Auteur:
N. van Haasteren, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Omvang:
0,25 m
Openbaarheid:
Beperkt openbaar. Met het oog op de persoonlijke levenssfeer van de in de archiefstukken genoemde personen is dit archief beperkt openbaar tot en met 01-01-2048.
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Geografische namen: