Uw zoekacties: Fotograaf A. van Gerwen, Waspik, 1941-1945

1270 Fotograaf A. van Gerwen, Waspik, 1941-1945

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
1941-1945
Titel:
Fotograaf A. van Gerwen, Waspik
Beschrijving:
Collectie glasnegatieven van fotograaf A. van Gerwen uit Waspik
Archieftitel:
Fotograaf A. van Gerwen, Waspik
Huidige gemeente:
Waalwijk
Auteur inventaris:
M. Heijmans
Jaar van inventarisatie:
2009
Inhoud/samenvatting:
4411 (Glas)negatieven van pasfoto's gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog ten behoeve van de verplichte persoonsbewijzen.
Deze collectie bevat ruim 4000 (glas)negatieven van pasfoto's specifiek gemaakt ten behoeve van de tijdens de oorlog in Nederland verplichte persoonsbewijzen. De foto's zijn gemaakt door fotograaf A. van Gerwen in Waspik. De mensen op de foto's waren destijds waarschijnlijk allemaal inwoners van Waspik. Op deze manier is een groot deel van de dorpsbevolking van Waspik ten tijde van de Tweede Wereldoorlog door fotograaf Van Gerwen vereeuwigd en vormt deze collectie een uniek stukje persoonlijke geschiedenis van die periode.
De pasfoto's zijn volledig digitaal te raadplegen. Het digitaliseringsproject is mede mogelijk gemaakt door het programma Erfgoed van de Oorlog.
Auteur:
M. Heijmans
Omvang:
2 m
Openbaarheid:
Openbaar
Raadplegen:
Dit archief kan doorzocht worden via Personen
Bladeren door het archief kan via Bladeren door genealogische bronnen
Geografische namen:
Thema trefwoorden:
Categorie:
Archiefvormer(s)::