Uw zoekacties: College van de Oude Schutters van de voetboog van Sint-Joris...

0172 College van de Oude Schutters van de voetboog van Sint-Joris, vanaf 1837 gecombineerd met het college van de Jonge Schutters van de handboog, Heusden, 1392-1906(1937)

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Archiefvorming
1.1. Geschiedenis van de archiefvormer
1.2. Geschiedenis van het archiefbeheer
2. Aanwijzingen voor de gebruiker
2.1. Openbaarheidsbeperkingen
2.2. Citeerinstructie
3. Verwant materiaal
3.1. Publicaties

Kenmerken

Datering:
1392-1906(1937)
Titel:
College van de Oude Schutters van de voetboog van Sint-Joris, vanaf 1837 gecombineerd met het college van de Jonge Schutters van de handboog, Heusden
Beschrijving:
Inventaris van het archief van het College van de Oude Schutters van de voetboog van Sint-Joris, vanaf 1837 gecombineerd met het college van de Jonge Schutters van de handboog te Heusden
Inhoud/samenvatting:
In de beginperiode boden zij bescherming van de stad en handhaving van de openbare orde. Vanaf midden 17de eeuw ontwikkelde het college zich meer tot een gezelligheidsvereniging van de Heusdense elite.
Huidige gemeente:
Heusden
Jaar van inventarisatie:
2009
Auteur inventaris:
T.T.A.B.M. van der Aalst, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Archieftitel:
College van de Oude Schutters van de voetboog van Sint-Joris, vanaf 1837 gecombineerd met het college van de Jonge Schutters van de handboog, Heusden
Auteur:
T.T.A.B.M. van der Aalst, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Omvang:
0,48 m
Openbaarheid:
Geen beperkingen
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Geografische namen: