Uw zoekacties: Oorlogsdocumenten, 1936-2022

1250 Oorlogsdocumenten, 1936-2022

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Archiefvorming
1.1. Geschiedenis van het archiefbeheer
2. Inhoud en structuur van het archief
2.1. Inhoud
2.2. Ordening van het archief
3. Aanwijzingen voor de gebruiker
3.1. Openbaarheidsbeperkingen
3.2. Citeerinstructie

Kenmerken

Datering:
1936-2022
Titel:
Oorlogsdocumenten
Beschrijving:
Inventaris van de collectie oorlogsdocumenten
Jaar van inventarisatie:
2005-heden
Inhoud/samenvatting:
Deze collectie bevat losse stukken uit de oorlogstijd en documentatie betreffende deze periode. Daarnaast bevat ze de collecties van P.J.A. Lenglet, J. Didden, M. Hooijmayer, J.D.G.E. Hamburg en Aria Colijn. De collectie Lenglet omvat kopie├źn van archivalia, alsmede enkele krantenknipsels met betrekking tot het gerechtelijk onderzoek naar en de berechting van de verantwoordelijke uitvoerders van de fusillade op 6 september 1944 te Waalwijk van burgemeester Moonen en Joop Hoffmans. De collectie Didden bevat verzameld documentatiemateriaal, o.a. uitgeschreven interviews, brieven en lijsten ten behoeve van het boek "Provinciestad in oorlogstijd".
Auteur:
M. Heijmans, L.M.C. Verwimp, Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Omvang:
2,25 m
Literatuur:
J. Didden, Provinciestad in Oorlogstijd. Waalwijk en omgeving 1939-1945. Waalwijk, 1991. D.L. Roitero, Fall Braun/De strijd om Kapelsche Veer, 1944-1945. Tilburg, 1991.
Openbaarheid:
Beperkt openbaar. Per stuk aangegeven in de inventaris.
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Thema trefwoorden:
Categorie: