Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

beacon
5 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Datering:
1949
Samenvatting:
Koninklijk bezoek aan Brabant op 6 en 7 september 1949. Deel 1 - 2. Koninklijk bezoek aan de provincie Noord-Brabant, 1949, met geluid. Met beelden van de Biesbosch en Sleeuwijk en De Werken: In 1948 volgde prinses Juliana haar moeder op als koningin. Een jaar later, begin september 1949, bracht zij samen met haar echtgenoot een tweedaags bezoek aan de provincie Noord-Brabant. De tocht begon in Hedel en voerde via 's-Hertogenbosch langs een groot aantal plaatsen in Midden-Brabant, waaronder Best, Middelbeers, Tilburg en Oosterhout. Overal waar het koninklijk paar kwam, was het enthousiasme groot. De mensen stonden in drommen langs de route en lieten zich niet onbetuigd. Met beelden van de Biesbosch, Sleeuwijk en De Werken. De film is gebruikt als onderdeel van: "Zes Brabantse films uit de periode 1914-1949" (Zie nr. 429). De Brabantse archiefdiensten en het Brabants Film Archief presenteerden in het kader van de Dag van de Brabantse film zes Brabantse films uit de periode 1914-1949. De film is afkomstig uit het Filmarchief van de Rijksvoorlichtingsdienst.
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Ja
 
 
 
 
 
Datering:
2010
Samenvatting:
Film Brabantstoet over allerlei stoeten in Brabant, gemaakt in opdracht van Schatten van Brabant, met o.a. gebruik van beelden uit de filmcollectie van het Gemeentearchief Waalwijk en J. de Bont uit Waalwijk. Optocht na optocht trekt door Brabant: Verklede mensen, zwarte pieten, processiegangers en reuzen. Een eindeloze stoet van afwisselende sferen en emoties. Een circus van Jeroen Bosch. Met bestaand materiaal (foundfootage) in beeld gebracht
Maker:
Lumineus, Carine van Vugt
Opdrachtgever:
Schatten van Brabant
Kleur:
Kleur en zwart-wit
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Lumineus, Carine van Vugt
Documentatie:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1949
Lengte in minuten:
00:21:32:00
Samenvatting:
Het koninklijk paar wordt bij Hedel, aan de provinciegrens, ontvangen door de commissaris van de koningin in Noord-Brabant, prof. De Quay. In Den Bosch bezoekt het paar het gouvernementshuis. Rijtoer door de stad Den Bosch. Bij het stadhuis laat het publiek ballonnen op. Het paar wordt begroet door burgemeester Loeff. Op het bordes van het stadhuis worden de gemeenteraadsleden van de stad aan het paar voorgesteld. De kinderen van Den Bosch brengen het paar een hulde. Daarna: St. Michielsgestel, St. Oedenrode, Best, Oirschot, Middelbeers, Hilvarenbeek, Oosterhout, Norbertinessenklooster Catharinadal, Made, Lage Zwaluwe, tocht door de Biesbosch, Sophiahoeve; Via een erepoort wordt De Werken en Sleeuwijk bereikt. Burgemeester van De Werken / Sleeuwijk neemt afscheid van het koninklijk paar, waarna de hofauto de pont naar Gorkum, Gorinchem, oprijdt. Op de pont neemt commissaris van de koningin De Quay afscheid.
Maker:
Polygoon Film
Collectie:
Polygoonfilm
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum (tot 70 jaar na de eerste vertoningsdatum)
 
 
 
 
 
Datering:
1991
Lengte in minuten:
00:14:38:00
Samenvatting:
Musea in Noord-Brabant: Oorlogs- en verzetsmuseum te Overloon; Noordbrabants museum te 's-Hertogenbosch; Stedelijk van Abbemuseum te Eindhoven; Leder- en Schoenenmuseum te Waalwijk
Maker:
Joep Vogels (onder andere)
Collectie:
VHS-Videobanden
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Onbekend
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
Thema trefwoorden:
 
 
 
Pagina: 1