Uw zoekacties: Historische Reeks Land van Heusden en Altena. Deel 21

Bibliotheek

 

Gericht op de historie van het werkgebied, beheert Streekarchief Langstraat Heusden Altena een uitgebreide bibliotheek, die bijna 15.000 titels van boeken en tijdschriftartikelen omvat.

 

Hoe zoekt u in de Bibliotheek?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de Zoektips linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De beschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaatsnaam.

 

Een boek of tijdschrift inzien?

 

Rechtsboven de beschrijving van het boek, tijdschrift of artikel is een aantal icoontjes zichtbaar. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

De boeken en tijdschriften in onze bibliotheek worden niet uitgeleend.

beacon
 
 
Boek
STR001 Historische Reeks Land van Heusden en Altena. Deel 21
Titel:
Historische Reeks Land van Heusden en Altena. Deel 21
Plaats van uitgave:
Woudrichem
ISBN-nummer:
978-90-819925-0-3
Signatuur:
STR001
Uitgever:
Stichting Historische Reeks Land van Heusden en Altena
Jaar:
2012
Inhoud:
In deze Geschiedenis van het Land van Heusden en Altena geschreven en getekend voor kinderen zijn 56 spannende en bijzondere verhalen te vinden over de geschiedenis van dit gebied tussen de rivieren, vanaf de prehistorie tot de tijd van nu. De verhalen zijn geschreven voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en bij ieder verhaal is een unieke illustratie gemaakt. Ook grote mensen zullen genieten van verhalen over de bronzen kokerbijl, de Vikingen, over kastelen en ridders, over de watergeuzen en nog veel meer. Het boek is verdeeld in tien tijdvakken, zoals die ook in het basisonderwijs worden gebruikt.