Uw zoekacties: Kaarten en tekeningen
Kaarten en tekeningen

 

- Topografische kaarten

- Kadastrale kaarten

- Tekeningen; bv. plattegronden, ontwerpen/tekeningen van gebouwen, diploma’s

- Affiches

- Prenten

- Beschrijvingen van (series) niet gedigitaliseerde foto’s

 

Hoe doorzoekt u de collectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De beschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

 

Gedigitaliseerde kaarten en tekeningen

 

Wilt u in één oogopslag kunnen bekijken welke onderdelen van deze collectie gedigitaliseerd zijn? Gebruik dan het filter ‘Bestanden’ aan de linkerzijde en klik op ‘Met bestand(en)’.

 

Een kaart of tekening inzien?

 

Rechtsboven de beschrijving is een aantal icoontjes zichtbaar. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u de betreffende kaart of tekening in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

beacon
1  kaarten en tekeningen
 
 
 
 
Prent
DIV017 Herinneringsoorkonde mobilisatie 1 augustus 1914. 47e Landweerbataljon (1914-1918), jager (Wapen der Infanterie). Prent bestaande uit verschillende onderdelen. Linkerbovenhoek: wapen met de tekst Land van Altena. Rechterbovenhoek: wapen met de tekst Noord Brabant. Midden boven: een landschap met kerkje in het Land van Altena. Links: een tekening van een soldaat met kruiwagen met stenen. Midden: een tekening van soldaten die een dijk of versterking aan het ophogen zijn met stenen. Rechts: een soldaat die op wacht staat in een dikke wintermantel. Onderaan staat de tekst: Mobilisatie 1 augustus 1914 met in het midden het wapen van Nederland met de tekst "Je maintiendrai"., 01-08-1914
Datering:
01-08-1914
Titel:
Mobilisatie 1 augustus 1914 47e Bj Jag 4de Compie
Origineel/Kopie:
Kopie
Kleur/zwart-wit:
Zwart-wit
Drager:
Papier op karton
Aantal:
1
Opmerkingen:
Het origineel bevindt zich in het Nationaal Militair Museum: https://www.nmm.nl/zoeken-in-de-collectie/detail/336854.
Techniek:
Pentekening
Afmeting:
44,5 x 56,5 cm
Maker:
H. Hubregtse, Landweerman
Datering:
01-08-1914
Uiterlijke vorm:
prent
Plaatsnaam:
Land van Altena
Beschrijving:
Herinneringsoorkonde mobilisatie 1 augustus 1914. 47e Landweerbataljon (1914-1918), jager (Wapen der Infanterie). Prent bestaande uit verschillende onderdelen. Linkerbovenhoek: wapen met de tekst Land van Altena. Rechterbovenhoek: wapen met de tekst Noord Brabant. Midden boven: een landschap met kerkje in het Land van Altena. Links: een tekening van een soldaat met kruiwagen met stenen. Midden: een tekening van soldaten die een dijk of versterking aan het ophogen zijn met stenen. Rechts: een soldaat die op wacht staat in een dikke wintermantel. Onderaan staat de tekst: Mobilisatie 1 augustus 1914 met in het midden het wapen van Nederland met de tekst "Je maintiendrai".
Geografische namen: