Uw zoekacties: Films en filmfragmenten
Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
51 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 4
 
 
Datering:
2010
Samenvatting:
Stenen die spreken, Heusden. Het Streekarchief Land van Heusden en Altena organiseerde in 2010 een cursus Huizenonderzoek. In deze cursus is de historie van 7 Heusdense huizen onderzocht: o.a. Hoogstraat 2, Wijksestraat 38, Ridderstraat 23, Oudheusdensestraat 15, Breestraat 1. De cursus was aanleiding tot de expositie "Van verponding naar WOZ" in het Bezoekerscentrum Heusden-vesting. Speciaal voor deze expositie is een korte film gemaakt door Theo de Munnik & René van Boxtel met als titel "Stenen die spreken".
Maker:
Theo de Munnik en René van Boxtel
Opdrachtgever:
Streekarchief Land van Heusden en Altena
Auteursrechten:
Theo de Munnik en René van Boxtel
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
2010
Lengte in minuten:
00:07:32:00
Samenvatting:
Stenen die spreken (website versie, korte versie), Heusden. Het Streekarchief Land van Heusden en Altena organiseerde in 2010 een cursus Huizenonderzoek. In deze cursus is de historie van 7 Heusdense huizen onderzocht: o.a. Hoogstraat 2, Wijksestraat 38, Ridderstraat 23, Oudheusdensestraat 15, Breestraat 1. De cursus was aanleiding tot de expositie "Van verponding naar WOZ" in het Bezoekerscentrum Heusden-vesting. Speciaal voor deze expositie is een korte film gemaakt door Theo de Munnik & René van Boxtel met als titel "Stenen die spreken".
Maker:
Theo de Munnik (productie) en René van Boxtel (script)
Opdrachtgever:
Streekarchief Land van Heusden en Altena
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Theo de Munnik en René van Boxtel
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
2007
Lengte in minuten:
00:15:00:00
Samenvatting:
Film over het leven van Jacob van Eyck (1562-1621). Met beelden van diverse plekken in Nederland in 2007. Met Japanse ondertiteling. Betreft: NHK Japan Broadcasting Corporation. Musical Masterpieces Album "Van Eyck".
Maker:
NHK Japan Broadcasting Corporation
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
NHK Japan Broadcasting Corporation
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
17-04-2009
Lengte in minuten:
00:10:00:00
Samenvatting:
Op vrijdag 17 april 2009 bracht Lodewijk Napoleon, de eerste koning van Holland een bezoek aan de vesting Heusden.Hij gaf daar een gastles voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Johannes Paulus Basisschool. De koning werd door de kinderen in de Gouverneurstuin in Heusden opgehaald. Na een inspectietocht per koets door de vesting hield de koning een ontvangst. Om vijf uur werd de koning namens het gemeentebestuur door wethouder Will Dijkstra in de rol van burgemeester bij het Commiezenhuis welkom geheten. Bij de Heeren van Heusden, wijninkopers werd op de komst van de koning een glas erewijn gedronken. Met deze activiteit werd stilgestaan met het feit dat Lodewijk Napoleon Heusden in 1809 heeft bezocht. In 2009 was dit 200 jaar geleden.
Maker:
Stichting Heusden Lokaal, 2009
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Heusden Lokaal, 2009
Documentatie:
Over deze tocht schreef Heusdenaar Hans van den Eeden het boek "Leve de Koning. Lodewijk Napoleon op reis door Brabant en Zeeland".
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 4
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS