Uw zoekacties: Films en filmfragmenten
Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
51 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 6
 
 
Datering:
1953
Lengte in minuten:
00:38:01:00
Samenvatting:
DUBBEL - Dorpsfilm tot stand gekomen in het kader van de Filmactie (1949-1970) van J. Adolfs uit Enschede. De film kwam tot stand in samenwerking met de plaatselijke muziekvereniging en vormt een bewegend fotoalbum van de samenleving in die jaren. Heusden: Deel van kerk en pastorie?; Pastoor op fiets; Schoorstenen fabriek Jonker Fris; Dorpsleven algemeen; R.K. Meisjesschool; Dorpsleven algemeen; R.K. Jongensschool; Dorpsleven algemeen; Kleuterschool; Dorpsleven algemeen; Wilhelminaplein; Visbank. Oudheusden: Dorpsleven algemeen; Schoolleven; Groene Kruis; Vrouwenbijeenkomst; Dorpsleven algemeen. Heesbeen: Dorpsleven; Meubelhandel Schreuders; Pastoor. Heusden: EHBO-oefening; Voetbal; Optreden gymnastiekclub op Wilhelminaplein; Toeschouwers op Wilhelminaplein; Concordia; Optocht verenigingen; Diverse personen.
Maker:
Adolfs, J.
Collectie:
Collectie Adolfs
Serie:
Collectie Adolfs van het SALHA
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Nee
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
2007-2008
Lengte in minuten:
02:02:34:00
Samenvatting:
Gemeente Heusden: Fragmenten uit Vlijmen, Haarsteeg, Drunen, Elshout en Heusden. Gemeente Aalburg: Fragmenten uit Aalburg, Eethen, Veen, Meeuwen. Gemeente Woudrichem: Fragmenten uit Rijswijk, Uitwijk, Woudrichem en Oudendijk. Gemeente Werkendam: Fragmenten uit Werkendam en Sleeuwijk. Periode beelden: 1931-1972.
Maker:
Samengesteld door het Streekarchief Land van Heusden en Altena. Geproduceerd door Contrast Media Duplications te Amerongen.
Opdrachtgever:
Streekarchief Land van Heusden en Altena
Kleur:
Kleur en zwart-wit
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Streekarchief Land van Heusden en Altena
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
 
 
 
 
 
Datering:
1942
Lengte in minuten:
00:16:27:00
Samenvatting:
Familie De Bont op de fiets door Grotestraat naar De Lieje (gebied tussen Baardwijk en Drunen) naar Elshout, kerk Elshout, Maria-kapelletje, in de kerk, processie in de mei-maand: kinderen, zusters, bruidjes, priester, ijsjes eten, via veerpont naar Heusden, De Demer, oude huizen, brug, Oude Raadhuis, vismarkt, Nederhemert-zuid, kasteeltje van Nederhemert-zuid, de boom van Floris V, speeltuin, scheepvaart op de Maas, roeien in bootje, 1942
Maker:
Fotograaf J. de Bont, Waalwijk
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Nee
Auteursrechten:
Gemeentearchief Waalwijk
 
 
 
 
 
Datering:
1975
Lengte in minuten:
00:06:12:00
Samenvatting:
Intro van start restauratie in 1968 met gesprek burgemeester Scholten; 1975: einde restauratie met diverse stadsbeelden; Vraaggesprek met burgemeester Scholten over het einde van de restauratie, tussendoor diverse stadsbeelden. Opnamen van Gewest tot Gewest
Maker:
Gedeeltelijk: NOS
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Ja
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 6
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS