Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

Filter: Heusdenx
beacon
51  films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
 
 
Datering:
09-09-2007
Lengte in minuten:
00:14:37:00
Samenvatting:
In de eerste aflevering van Witte Geit zien we hoe De Efteling een deel van het oude vestingstadje Heusden gaat exploiteren. Als proef leeft, woont en werkt een gezin uit de Sterrestraat in Heusden drie maanden lang zoals dat ook gebeurde in de zeventiende eeuw. Dick van der Maat, de vader van het gezin, werkt nu nog als accountant, maar verdient straks zijn brood als smid. Elke dag als hij thuis komt, verruilt hij zijn auto voor paard en wagen en rijdt daarmee het stadje in. Als de proef slaagt, gaan alle inwoners van de Sterrestraat deelnemen aan dit unieke project. Het uiteindelijke doel van dit project is het stimuleren van het toerisme. Want terug naar vroeger is hot. We zijn op zoek naar een stukje veiligheid in ons snelle en drukke bestaan. We wonen het liefst in nieuwe huizen met een oude uitstraling en we omringen ons met spullen die ons herinneren aan die goede oude tijd. In de aflevering Verzonnen Verleden zie je hoe de Efteling en de gemeente Heusden inspringen op deze trend.
Maker:
Omroep Brabant. Presentatie Theo Verbruggen
Opdrachtgever:
Omroep Brabant
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Omroep Brabant
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
circa 1945
Lengte in minuten:
00:01:55:00
Samenvatting:
Vernielde brug; Pontje; Hotel-Café-Restaurant beschadigd; (nu Gouden Leeuw) beschadigd, rechts gedeelte te zien van De Kogel; Gedeelte Vismarkt, met kiosk en beschadigde panden; Zicht door Visbank op Wilhelminaplein; Vernielde St. Catharinakerk; Melkfabriek?; Duitse soldatengraven met helm op; Mensen op tanks, vernield gebouw en botten?
Maker:
C. Dirks, Waalwijk
Collectie:
Collectie Dirks
Serie:
Collectie Dirks
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Nee
Auteursrechten:
Gemeentearchief Waalwijk
Geografische namen:
Thema trefwoorden:
 
 
 
 
 
Datering:
1999-2001
Lengte in minuten:
00:22:00:00
Samenvatting:
In het kader van het Deltaplan Grote Rivieren moet het gebied rondom de Afgedamde Maas in 2001 veilig zijn voor overstromingsgevaar. Twee nieuwe hoogwaterkeringen kunnen als het nodig is het hoge water op de Waal en de Maas keren. Tegelijkertijd zijn de twee bestaande bruggen bij de Wilhelminasluis te Andel en over het Heusdensch kanaal in Wijk en Aalburg vervangen en hebben dijkverbeteringen plaatsgevonden. Vanaf de start van de bouwwerkzaamheden in het begin van 1999 tot en met de ingebruikname van de hoogwaterkering eind 2001 volgde de camera de voortgang van dit unieke project. Met beelden van Henk van de Steenoven uit Heusden. De opdrachtgevers van het project Afgedamde Maas zijn: Polderdistrict Groot Maas en Waal; Hoogheemraadschap Alm em Biesbosch; Rijkswaterstaat Directie Zuid-Holland, dienstkring Merwede en Maas
Maker:
Ruud van der Heijden. Point of View Productions, Utrecht.
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Ruud van der Heijden. Point of View Productions, Utrecht.
 
 
 
 
 
Datering:
1994
Lengte in minuten:
01:53:23:00
Samenvatting:
Hoofdstuk I. Highland Division in Heusden. "50-th Liberation day Heusden, 31 oktober 1994". Intro; Doedelzakspelers optocht naar stadhuis; Ontvangst bevrijders stadhuis; Toespraak burgemeester Oremus tot de bevrijders met overhandiging (hens)beker; Toespraak bevrijder met aanbieding beeldje; Kranslegging in stadhuis; Straatbeelden en vertrek bevrijders. Hoofdstuk II. Herdenking 50 jaar stadhuisramp, 4 november 1994: Intro; Beelden oude stadhuis; Beelden ochtend 4 nov. 1994, vlag hijsen; Tentoonstelling; Bijeenkomst in hal stadhuis; Toespraak burgemeester Oremus; Straatbeelden bij het verlaten van het stadhuis; Kranslegging bij gedenksteen slachtoffers stadhuisramp; Divers; Gouverneurstuin; Herdenking in de Hervormde Kerk; Toespraken o.a. door Martin Dankers; Mannenkoor; Dominee; Toespraak burgemeester Oremus; Vertegenwoordigers scholieren; Mannenkoor; Dankwoord etc.; Stille tocht naar stadhuis; Burgemeester Oremus bij monument; voorlezen van namen van slachtoffers; Kranslegging; Toespraak door Commissaris van de Koningin Houben; Hans van de Mortel biedt boek stadhuisramp aan de Commissaris van de Koningin; Fakkel plaatsing door jeugd; Lijst met slachtoffers stadhuisramp.
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Geografische namen: