Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

beacon
146 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 12
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1969
Lengte in minuten:
00:13:33:00
Samenvatting:
Harmonie St. Cecilia Haarsteeg. Origineel exemplaar van Wen van der Heijden. Giel Mommersteeg
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Nee
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
2011
Lengte in minuten:
00:07:00:00
Samenvatting:
De Jonker ... Fris ingeblikt. Heusden. Twee interviews op DVD, gemaakt ter gelegenheid van de uitgave van het boek "De Jonker ... Fris ingeblikt" door Hetty Kegge en de daarbij behorende tentoonstelling. De geïnterviewden zijn: Adrie den Dekker en Henk van Bladel. "De Jonker... Fris ingeblikt. Meer dan conserven alleen" is de titel van het boek van Hetty Kegge-Sprengers. Een beschrijving van de ontwikkeling van een mandenmakerij in Vlijmen tot een bloeiende conservenfabriek Jonker Fris in Heusden én de uiteindelijke sluiting van de fabriek na een eeuw bedrijvigheid.
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Documentatie:
Boek: H. Kegge-Sprengers, De Jonker ... Fris ingeblikt. 2011.
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
2011
Lengte in minuten:
00:16:20:00
Samenvatting:
Heusden, vesting aan de Maas. Kort overzicht van de historie van Heusden. DVD bevat een aaneenschakeling van foto's, met commentaar, waarmee in kort bestek de geschiedenis van Heusden wordt verteld. Heusden-Vesting aan de Maas is ingesproken in vier Europese talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. De tekst met verschillende spreekstemmen vormt een hechte samenhang met het uitgebreide beeldmateriaal. Bovendien is er de mogelijkheid van ondertiteling in elk van deze vier talen. De videopresentatie wordt onder meer gebruikt voor informatie aan groepen en individuen die een bezoek brengen aan het Gouverneurshuis. Productie: Stichting Het Gouverneurshuis; Coördinatie: Frederik Hilwig; Samenstelling en regie: Bert Nederlof. De productie werd mede mogelijke gemaakt met financiële steun van de provincie Noord-Brabant. Engels / Nederlands gesproken: Twee versies van dezelfde film, twee bestanden: 515-1 en 515-2.
Maker:
Stichting Het Gouverneurshuis (productie)
Opdrachtgever:
Deze DVD komt voort uit een initiatief van Stichting Het Gouverneurshuis, met medewerking en adviezen van Hildo van Engen, Frederik Hilwig en Peter Verboven.
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Stichting Het Gouverneurshuis
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
Geografische namen:
Bestanden Bestanden
 
 
 
 
 
Datering:
1990
Lengte in minuten:
00:11:00:00
Samenvatting:
Grondsanering Politieburo Heusden op de hoek Garnizoenstraat / Demer
Kleur:
Kleur
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 12