Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

Filter: Eethenx
beacon
3  films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
 
 
Datering:
2007-2008
Lengte in minuten:
02:02:34:00
Samenvatting:
Gemeente Heusden: Fragmenten uit Vlijmen, Haarsteeg, Drunen, Elshout en Heusden. Gemeente Aalburg: Fragmenten uit Aalburg, Eethen, Veen, Meeuwen. Gemeente Woudrichem: Fragmenten uit Rijswijk, Uitwijk, Woudrichem en Oudendijk. Gemeente Werkendam: Fragmenten uit Werkendam en Sleeuwijk. Periode beelden: 1931-1972.
Maker:
Samengesteld door het Streekarchief Land van Heusden en Altena. Geproduceerd door Contrast Media Duplications te Amerongen.
Opdrachtgever:
Streekarchief Land van Heusden en Altena
Kleur:
Kleur en zwart-wit
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Streekarchief Land van Heusden en Altena
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
 
 
 
 
 
Datering:
1998
Lengte in minuten:
01:59:40:00
Samenvatting:
Commentaar van Conny Wagenvoort. Introductie; Babyloniënbroek; woningen van het dorp vanuit de auto opgenomen; Meeuwen; beelden van het dorpshuis, de molen, de ronde van Meeuwen, het kasteel, de middenstand, de basisschool, de kerk en diverse straatbeelden; Eethen; beelden van de dodenherdenking, de school, de winkel van Nico van den Berg, voetbalvereniging G.D.C., koninginnedag en de kerk met interieur; Drongelen; met beelden vanuit de kerktoren, het bedrijfsleven, de tuinbouw, de kerk met koortje, de basisschool, stichting dorpsbelangen, koninginnedag, de Bongerd, kunstenaars aan het werk, het boerenbedrijf, de SRV, de bibliobus en beelden van de natuur en diverse boerderijen; Genderen; de middenstand, een markt met volksvermaak, de basisschool, de kerk, het koor, gymnastiek, de harmonie, O.W.S., de brandweer, het zwembad, alles afgewisseld met straatbeelden met woningen; Veen; grenspalen, het veer, palingparadijs Vos, schoenmakerij Roza, de middenstand, de kerk met interieur, de slagerij, fietsenmaker Roeland en de draaiende molen, Achilles Veen, het industrieterrein, de
supermarkt, de basisschool, en vele straatbeelden met dijkhuizen; Wijk en Aalburg; vele dijkhuisjes, de kerk, de korenmolen, mandenmakerij De Vlijt, de jachthaven, de natuur, het gemeentehuis, de Wijkse toren, de basisschool, zorgcentra, de middenstand, nieuwbouw, Dirk de Smid, de kerk en diverse boerderijen.
Maker:
A.V.S. Studio
Opdrachtgever:
Gemeente Aalburg
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Gemeente Aalburg
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1968
Lengte in minuten:
00:36:00:00
Samenvatting:
Dorpsfilm tot stand gekomen in het kader van de Filmactie (1949-1970) van J. Adolfs uit Enschede. De film kwam tot stand in samenwerking met de plaatselijke muziekvereniging en vormt een bewegend fotoalbum van de samenleving in die jaren. Eethen: Gemeentehuis; Schoolplein en school; Dorpsleven algemeen; Elektronicawinkel; Dorpsleven algemeen (nieuwbouwwijk); Spelende kinderen; Consultatiebureau; Dorpsleven algemeen; Textielwinkel Van Ballegooijen; Dorpsleven algemeen; Kruidenier C. van den Berg; Dorpsleven algemeen; Demonstratie EHBO
Maker:
Adolfs, J.
Collectie:
Collectie Adolfs
Serie:
Collectie Adolfs van het SALHA
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Nee
Geografische namen: