Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

Filter: Giessenx
beacon
2 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1963
Lengte in minuten:
00:47:32:00
Samenvatting:
Dorpsfilm tot stand gekomen in het kader van de Filmactie (1949-1970) van J. Adolfs uit Enschede. De film kwam tot stand in samenwerking met de plaatselijke muziekvereniging en vormt een bewegend fotoalbum van de samenleving in die jaren. Dorpsbeelden met korte fragmenten van het gemeentehuis, de Maas, Andelsesluis, Uiterwaard, de Nederlands Hervormde Kerk, onze nieuwe parochie, de winkel van N. Garstman, Café de Lorm, kantoor fa. Schouten, Schoolstraat, O.L. school, Burgstraat, Hoge Landstraat, het kantoor van de fa. Schouten gaat uit, Hak Conserven, Brandweerkazerne, Brandalarm, Groenstraat, Stenenheul, Den Duil, Giesensesteeg, de winkel van H. Elshout, busgarage A.P. Elshout, de winkel van W. Elshout en onze verenigingen. De film is, waarschijnlijk in de jaren 1980 van muziek voorzien en er zijn verklarende teksten op de beelden gezet.
Maker:
Adolfs, J.
Collectie:
Collectie Adolfs
Serie:
Collectie Adolfs van het SALHA
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Ja
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1993
Lengte in minuten:
00:30:46:00
Productiedatum:
1993
Samenvatting:
Video voor verkoop "Een cirkel in het land": Waalwijk: Fragmenten van enkele schoenfabrieken en de fabricage van schoenen; Fragmenten van De Langstraat, De Biesbosch en het Land van Heusden en Altena. Deze promotiefilm over Waalwijk, de Langstraat, de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena is tot stand gekomen op initiatief van Rotary Club Waalwijk en Omstreken. Presentatie: Marjolein Macrander. Productie: Van Hulten en Pulles Productions Waalwijk. Algemene introductie; Heusden vesting; Verolme en Lips; Biesbosch; Efteling; Schoenenmuseum Waalwijk en lederindustrie Langstraat; Sport en recreatie in de Langstraat; Bewoningsgeschiedenis en Halve Zolenpad; Kerk van Sprang; Loevestein; Woudrichem; Verschillende dorpen in het Land van Heusden en Altena; Veeteelt; HAK en overige industrie; Andel (Jan Klaassen en poppenmaker); Bourgondisch Brabant en winkelen; Werkgelegenheid en industrie; Land van Ooit en Heusden
Maker:
Producenten: Ries van Hulten en Piet Pulles
Opdrachtgever:
Rotary Club Waalwijk e.o.
Collectie:
VHS-Videobanden
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Copyright 1993: Van Hulten en Pulles Productions Waalwijk
Thema trefwoorden: