Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

Filter: Sprangx
beacon
6 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Samenvatting:
Geschiedenis van de Hervormde kerk te Sprang
Maker:
Johan van Eersel
Auteursrechten:
Johan van Eersel
Thema trefwoorden:
 
 
 
 
 
Datering:
21-05-1963
Lengte in minuten:
00:29:39:00
Samenvatting:
"De Langstraat laat u lopen". Video-opname voor TV. Straatbeelden; Capelsedijk; Baardwijk; Sprang; Baardwijkse Oude Toren; Grotestraat Waalwijk; Leerlooierij De Amstel; Jaap Gompen; Schoenfabriek J. Bergmans; Vrijhoeven (Crispijnstraat) handschoenmaker; Liedertafel in de Goudmijn zingt schoenlapperslied; Onderwijs schoenmaker; Thuiswerker; Eddy Stibbe van Bloch en Stibbe (Hollandia); Harmonie St. Crispijn (?)
Maker:
AVRO TV
Opdrachtgever:
AVRO TV
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
AVRO TV
Documentatie:
Informatie over dit programma komt van de website van Beeld en Geluid.
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
Thema trefwoorden:
 
 
 
 
 
Datering:
1993
Productiedatum:
1993
Lengte in minuten:
00:31:00:00
Samenvatting:
Video voor verkoop "Een cirkel in het land": Waalwijk: Fragmenten van enkele schoenfabrieken en de fabricage van schoenen; Fragmenten van De Langstraat, De Biesbosch en het Land van Heusden en Altena. Deze promotiefilm over Waalwijk, de Langstraat, de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena is tot stand gekomen op initiatief van Rotary Club Waalwijk en Omstreken. Presentatie: Marjolein Macrander. Productie: Van Hulten en Pulles Productions Waalwijk. Algemene introductie; Heusden vesting; Verolme en Lips; Biesbosch; Efteling; Schoenenmuseum Waalwijk en lederindustrie Langstraat; Sport en recreatie in de Langstraat; Bewoningsgeschiedenis en Halve zolenpad; Kerk van Sprang; Loevestein; Woudrichem; Verschillende dorpen in het Land van Heusden en Altena; Veeteelt; HAK en overige industrie; Andel (Jan Klaassen en poppenmaker); Bourgondisch Brabant en winkelen; Werkgelegenheid en industrie; Land van Ooit en Heusden
Maker:
Producenten: Ries van Hulten en Piet Pulles
Opdrachtgever:
Rotary Club Waalwijk e.o.
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Copyright 1993: Van Hulten en Pulles Productions, Waalwijk
Thema trefwoorden:
 
 
 
 
 
Datering:
2012
Lengte in minuten:
00:11:54:00
Samenvatting:
Film gemaakt over de molen Dye Sprancke te Sprang; met medewerking van o.a. de Gemeente Waalwijk, Saskia de Kock; Maaike van de Brule; Gemeentearchief Waalwijk; Molenaar Machiel Treffers. Om de molen ‘Dye Sprancke’ extra in de schijnwerpers te zetten is er een DVD voor het basisschool onderwijs ontwikkeld. Deze DVD diende, samen met een lespakket ‘Zo gaat de molen’, als voorbereiding op een bezoek van een basisschool aan de molen in Sprang-Capelle. Het lespakket biedt de kinderen veel achtergrondinformatie over molens in Noord-Brabant. Op de DVD komt o.a. de zoon van de oud molenaar Dhr. Volkers aan het woord en wordt de huidige molenaar Dhr. M. Treffers gevolgd tijdens zijn werkzaamheden. Het lespakket en de DVD zijn voor het onderwijs op te vragen bij de Heemkundekring Sprang-Capelle, zie www.heemkundesprangcapelle.nl
Maker:
Th. de Munnik
Opdrachtgever:
Gemeente Waalwijk
Kleur:
Kleur en zwart-wit
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Theo de Munnik
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
 
 
 
Pagina: 1