Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

beacon
30 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Datering:
2007
Lengte in minuten:
00:51:10:00
Samenvatting:
DVD ter gelegenheid van het 12 1/2 jarig bestaan van Stichting Nieuwendijk 2000. Beelden van Nieuwendijk met de plaatselijke handelaren en economie en het culturele leven. Arie van der Stelt, groentenboer; Kees Biesheuvel, Woonstichting Land van Altena; Christelijke Basisschool De Regenboog, Sporthal Iris; Bibliotheek in het Dienstencentrum; Dorpshuis Tavenu; Beelden van de Avondvierdaagse; Xinix gebouw, poppodium, beelden van het oude en nieuwe gebouw; Gereformeerde Kerk Nieuwendijk; DEGO Stofferingen; "Het kasteeltje" met vijver; De Drie Sluizen; Bedrijventerrein met Hugo Groeneveld van J.J. Groeneveld B.V., slopen van bruggen en viaducten; V.V. Altena, voetbalvereniging; Gerrit Struik van Den Doorn BV, installatiebedrijf, sanitair, gas, water en C.V.; Beelden van het nieuwe industrieterrein; Herbert van der Stelt, SMT, Stelt Metaal techniek BV; Ippel, beton- en waterbouwkundige werken.
Maker:
Michiel van Berkel, Thijs van Berkel, Boet Branderhorst
Opdrachtgever:
Stichting Nieuwendijk 2000
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Stichting Nieuwendijk 2000
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
22-03-2002
Lengte in minuten:
00:17:56:00
Samenvatting:
De wandeling te Sleeuwijk door Rene Bastiaans, opname door Omroep Brabant. De Wandeling (seizoen 4) - Aflevering 27
Maker:
TV8 Media Producties
Opdrachtgever:
Omroep Brabant
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Omroep Brabant
Documentatie:
Online te bekijken op Omroep Brabant.
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
1949
Samenvatting:
Koninklijk bezoek aan Brabant op 6 en 7 september 1949. Deel 1 - 2. Koninklijk bezoek aan de provincie Noord-Brabant, 1949, met geluid. Met beelden van de Biesbosch en Sleeuwijk en De Werken: In 1948 volgde prinses Juliana haar moeder op als koningin. Een jaar later, begin september 1949, bracht zij samen met haar echtgenoot een tweedaags bezoek aan de provincie Noord-Brabant. De tocht begon in Hedel en voerde via 's-Hertogenbosch langs een groot aantal plaatsen in Midden-Brabant, waaronder Best, Middelbeers, Tilburg en Oosterhout. Overal waar het koninklijk paar kwam, was het enthousiasme groot. De mensen stonden in drommen langs de route en lieten zich niet onbetuigd. Met beelden van de Biesbosch, Sleeuwijk en De Werken. De film is gebruikt als onderdeel van: "Zes Brabantse films uit de periode 1914-1949" (Zie nr. 429). De Brabantse archiefdiensten en het Brabants Film Archief presenteerden in het kader van de Dag van de Brabantse film zes Brabantse films uit de periode 1914-1949. De film is afkomstig uit het Filmarchief van de Rijksvoorlichtingsdienst.
Kleur:
Zwart-wit
Geluid:
Ja
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1968
Lengte in minuten:
00:04:15:00
Samenvatting:
Ouden van dagen. Dussen of Nieuwendijk. Uitstapje o.a. Ijsselmeer.
Maker:
H.J. Bouwkamp
Kleur:
Kleur
Geluid:
Nee
Auteursrechten:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena
 
 
 
Pagina: 1