Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

beacon
22 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
Pagina: 1
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
2016
Lengte in minuten:
00:13:18:00
Samenvatting:
Aalburg parel aan de Maas! Film waarin de gemeente Aalburg wordt voorgesteld. Overlopen van enkele feiten over de gemeente en vermelding van de fusie met Werkendam en Woudrichem op 01-01-2019. Vervolgens worden de 7 kerkdorpen van Aalburg één voor één besproken met de bezienswaardigheden, diensten en voorzieningen: Babyloniënbroek, Meeuwen, Drongelen, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg. Tenslotte worden de gemeentelijke diensten, het gemeentehuis, de gemeenteraad, het College van burgemeester en wethouders en het Aalburgloket voorgesteld.
Maker:
Vortical Video Productions in opdracht van de gemeente Aalburg
Opdrachtgever:
Gemeente Aalburg
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Rechtenvrij
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
1995
Samenvatting:
Dorpsfilm Genderen (deel 1 en 2). Deel 1: Hoofdstuk 1: Inleiding + hoogwater; koekeloeremarkt; Hoofdstuk 2: Koninginnedag; Hoofdstuk 3: 5 mei optocht; rommelmarkt; Hoofdstuk 4: Timmerdorp; visconcours 55+. Deel 2: Hoofdstuk 1: Zomerfeest; werkers op zaterdag; 40 jaar G.D.C.; vergadering Oranjevereniging; Hoofdstuk 2: Sinterklaas; Hoofdstuk 3: Diner 55+; receptie Excelsior; kerstconcert; bruiloften
Maker:
Jan van Olst (opname en montage), Genderen
Auteursrechten:
Jan van Olst (opname en montage), Genderen
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
2008
Lengte in minuten:
01:12:00:00
Samenvatting:
900 jaar Veen
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Datering:
(1938) 1952-1968
Productiedatum:
2007
Samenvatting:
Compilatie van verschillende filmbeelden betreffende de gemeente Aalburg. Aan bod komen de kernen Wijk en Aalburg (1963-1967), Genderen (1952), Drongelen (1965), Eethen (1968), Veen (1958) en Meeuwen (1966)
Kleur:
Kleur en zwart-wit
Geluid:
Nee
Auteursrechten:
rechtenvrij
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 1