Uw zoekacties: Films en filmfragmenten
Films en filmfragmenten

 

De collectie Films van Streekarchief Langstraat Heusden Altena omvat bijna 600 titels. Meer dan 450 daarvan zijn gedigitaliseerd. Hiervan zijn ruim 300 films ook direct online te bekijken. Vanwege auteursrechtelijke bescherming kunt u de overige gedigitaliseerde films alleen in de studiezaal bekijken. De melding “Alleen te bekijken in de studiezaal van de archiefdienst” is te zien wanneer hiervan sprake is. Neem contact op met de studiezaal om een film te bekijken die u niet direct via de website kunt afspelen.

 

Hoe doorzoekt u de filmcollectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De filmbeschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
3 films en filmfragmenten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Datering:
1993
Productiedatum:
1993
Lengte in minuten:
00:31:00:00
Samenvatting:
Video voor verkoop "Een cirkel in het land": Waalwijk: Fragmenten van enkele schoenfabrieken en de fabricage van schoenen; Fragmenten van De Langstraat, De Biesbosch en het Land van Heusden en Altena. Deze promotiefilm over Waalwijk, de Langstraat, de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena is tot stand gekomen op initiatief van Rotary Club Waalwijk en Omstreken. Presentatie: Marjolein Macrander. Productie: Van Hulten en Pulles Productions Waalwijk. Algemene introductie; Heusden vesting; Verolme en Lips; Biesbosch; Efteling; Schoenenmuseum Waalwijk en lederindustrie Langstraat; Sport en recreatie in de Langstraat; Bewoningsgeschiedenis en Halve zolenpad; Kerk van Sprang; Loevestein; Woudrichem; Verschillende dorpen in het Land van Heusden en Altena; Veeteelt; HAK en overige industrie; Andel (Jan Klaassen en poppenmaker); Bourgondisch Brabant en winkelen; Werkgelegenheid en industrie; Land van Ooit en Heusden
Maker:
Producenten: Ries van Hulten en Piet Pulles
Opdrachtgever:
Rotary Club Waalwijk e.o.
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Copyright 1993: Van Hulten en Pulles Productions, Waalwijk
Thema trefwoorden:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Datering:
1993
Lengte in minuten:
00:30:46:00
Productiedatum:
1993
Samenvatting:
Video voor verkoop "Een cirkel in het land": Waalwijk: Fragmenten van enkele schoenfabrieken en de fabricage van schoenen; Fragmenten van De Langstraat, De Biesbosch en het Land van Heusden en Altena. Deze promotiefilm over Waalwijk, de Langstraat, de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena is tot stand gekomen op initiatief van Rotary Club Waalwijk en Omstreken. Presentatie: Marjolein Macrander. Productie: Van Hulten en Pulles Productions Waalwijk. Algemene introductie; Heusden vesting; Verolme en Lips; Biesbosch; Efteling; Schoenenmuseum Waalwijk en lederindustrie Langstraat; Sport en recreatie in de Langstraat; Bewoningsgeschiedenis en Halve Zolenpad; Kerk van Sprang; Loevestein; Woudrichem; Verschillende dorpen in het Land van Heusden en Altena; Veeteelt; HAK en overige industrie; Andel (Jan Klaassen en poppenmaker); Bourgondisch Brabant en winkelen; Werkgelegenheid en industrie; Land van Ooit en Heusden
Maker:
Producenten: Ries van Hulten en Piet Pulles
Opdrachtgever:
Rotary Club Waalwijk e.o.
Collectie:
VHS-Videobanden
Kleur:
Kleur
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Copyright 1993: Van Hulten en Pulles Productions Waalwijk
Thema trefwoorden:
 
 
 
 
 
Datering:
1988
Lengte in minuten:
00:58:38:00
Samenvatting:
Holland ze zeggen ... De Langstraat. Fragmenten van: Het Nederlands Leder en Schoenenmuseum; Station van Waalwijk; Looien van leer; Fabricage van schoenen; Heusden; Sprang-Capelle; Loonse en Drunense Duinen; Efteling te Kaatsheuvel. Geïnterviewde personen uit De Langstraat: Daniëlle Lokin, W. Soeterboek, burgemeester J.P.A. van Dun, G.J. Verhoef, P.W. de Werdt, M. Wijma, Jan T. Beekmans, H. Boezer, Harry Govers (zang)
Maker:
Evangelische Omroep: Productie: André Siezenga
Opdrachtgever:
Evangelische Omroep (EO)
Collectie:
VHS-Videobanden
Kleur:
Kleur en zwart-wit
Geluid:
Ja
Auteursrechten:
Evangelische Omroep (EO) (niet op internet)
Documentatie:
Informatie over dit programma komt van de website van Beeld en Geluid.
Digitale bestanden:
Niet (volledig) openbaar. Op de studiezaal van de archiefdienst is het gehele inventarisnummer in te zien.
Thema trefwoorden:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS