Op de pagina Foto’s en films zijn de duizenden foto’s, films, kaarten en tekeningen te vinden die Streekarchief Langstraat Heusden Altena beheert.

Onze collectie foto’s, briefhoofden, suikerzakjes etc. is online te bekijken onder het kopje Foto’s. U kunt door de afbeeldingen bladeren of een zoekterm invoeren. Ook kunt u uw selectie filteren op plaatsnaam, straatnaam, trefwoorden, maker, uiterlijke vorm en periode. Het is ook mogelijk om de manier waarop de foto’s worden weergegeven te veranderen. Ziet u bijvoorbeeld liever een lijst met de foto’s aan de linkerkant en informatie over de foto aan de rechterkant? Dit kunt u instellen door rechtsboven de foto’s het meest rechter icoontje te selecteren. Als u op een foto klikt krijgt u een grote versie van de foto te zien waarop in- en uitgezoomd kan worden met de muis of met de hulpknopjes die rechts in beeld verschijnen. Aan de linkerkant wordt in een wit vlak meer informatie weergegeven over de foto. Als u de foto wilt downloaden kunt u in de grijze kolom links in beeld het pijltje selecteren. Er wordt dan informatie weergegeven over het downloaden van de afbeelding. 

Onder het kopje Films kunt u zoeken in de collectie films en filmfragmenten. In het zoekveld kan gezocht worden op trefwoorden, maker of periode. Ook kan de selectie gefilterd worden op thema, met beelden en plaats. Een groot aantal films is gedigitaliseerd. Die kunt u via de website bekijken door op de film te klikken.  

De collectie kaarten en tekeningen kan doorzocht worden onder het kopje Kaarten en tekeningen. In het zoekveld kan worden gezocht op trefwoorden, plaatsnaam, straatnaam of periode. Ook kan de selectie gefilterd worden op soort, plaats, thema en bestanden. Sommige archiefstukken in deze collectie zijn gescand en kunnen via de website bekeken en gedownload worden. U ziet dan links van de omschrijving een afbeelding staan met daaronder de link ga naar scans. De stukken die niet gescand zijn kunt u aanvragen om in de studiezaal te bekijken. Om het stuk aan te vragen klikt u in het rijtje icoontjes dat rechts van de omschrijving staat op het meest rechter icoontje met een dossiermap erop. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.