GEANNULEERD Genealogisch Spreekuur

Tijdens stamboomonderzoek verdiept u zich in de geschiedenis van uw voorouders of een familie die uw interesse heeft opgewekt: wanneer leefden zij, waar woonden ze en wat voor beroepen oefenden ze uit? Sommige gegevens zijn makkelijk te vinden, maar het kan ook een puzzel zijn waar u lange tijd mee bezig bent. Personen kwamen uit een andere plaats of ander gebied, reisden hun kinderen achterna, vertrokken naar het buitenland of namen dienst in het leger. Het is niet altijd even makkelijk om bepaalde informatie boven water te krijgen. Tijdens het genealogisch spreekuur wordt er gezocht naar mogelijkheden om toch die ene datum of die verloren gewaande voorouder te vinden. Het is dan ook speciaal bedoeld voor mensen die ergens tegen aanlopen tijdens hun stamboomonderzoek. Aan de hand van vragen die de cursisten zelf vooraf aandragen zal tijdens de bijeenkomst geprobeerd worden een antwoord te vinden.  

De cursus zal verdeeld over vier avonden plaatsvinden in de maanden januari en februari 2023. Iedere avond staat een andere periode centraal: tot 1700, 1700-1811, 1811-1939, na 1939. Het is mogelijk om de cursus in zijn geheel te volgen, of om u voor één of enkele bijeenkomsten in te schrijven.

Data: Woensdag 11, 18 en 25 januari en 8 februari (4 bijeenkomsten)
Tijdstip: 19.30 - 21.30 uur
Locatie:  Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Docent: Anthony Maas
Prijs:  € 40,  € 10 voor een losse bijeenkomst
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verhalen Schrijven

Vindt u het leuk om historische informatie te verzamelen in het archief en de bibliotheek, maar lukt het nog niet om daar een goed lopend verhaal van te schrijven? Dan is deze cursus iets voor u! Het maakt niet uit waarover u iets wilt schrijven, of dat uw familie is, de streek, een persoon of een huis. Wat is de kern van het verhaal, wat wilt u vertellen, en hoe kan het verhaal het beste opgebouwd worden met de informatie die u heeft? Hiermee gaan we gedurende drie bijeenkomsten aan de slag.  

Data: Maandag 6, 13 en 20 maart (3 bijeenkomsten)
Tijdstip: 14.00 - 16.00 uur
Locatie:  Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Docent: Malu Kuhlmann
Prijs:  € 30
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.