Cursusaanbod 2017 / 2018

Cursus Familiegeschiedenis
Veel mensen vragen zich wel eens af waar zijn of haar voorouders vandaan komen, welk beroepen zij hadden en waar ze woonden en leefden. Waar begin je met zoeken en welke bronnen kun je raadplegen? Tijdens deze cursus leert u hoe en welke genealogische bronnen u kunt raadplegen. Ook vanuit huis, want op internet is tegenwoordig veel online te vinden en raadplegen. Is dit al gesneden koek voor u, omdat u al een onderzoek gestart bent? In alle gevallen is deze cursus geschikt. U geeft van te voren aan waar u behoefte aan heeft en hoeveel ervaring u heeft met familieonderzoek. De cursus wordt hier op afgestemd.

 

Data: Maandag 26 februari, 5, 19 en 26 maart, 9 en 16 april (6 lessen) 
Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Docent: Bert de Vaan 
Prijs: € 75,- (inclusief cursusmateriaal en koffie of thee) 
Aanmelden:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Cursus Bewaren
Archieven vind je overal. Bij archiefinstellingen, organisaties en personen. Maar wat bewaren we? En waarom doen we dat? U wordt uitgenodigd om hierover mee te denken en discussiëren. Vervolgens wordt er gekeken naar de praktische kant van het bewaren. Aan de hand van voorbeelden van schade aan archiefstukken krijgt u uitleg over hoe fysieke archiefstukken zo goed mogelijk bewaard kunnen worden, in het archief, maar ook op het werk of thuis. Conservering, restauratie en digitalisering komen aan bod. Naast de fysieke archiefstukken is er steeds meer digitale informatie om te bewaren. Hoe wordt dat gedaan en welke problemen doen zich hierbij voor? Het doel van deze cursus is om u informatie te geven over het bewaren van archieven in een archiefinstelling, maar ook tips mee te geven over het bewaren van uw eigen archief.

Data: Woensdag 14 en 28 maart, 4 april (3 lessen)
Tijdstip: 19.00 -21.00 uur
Locatie: Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Docent: Malu Kuhlmann
Prijs: € 25 (inclusief cursusmateriaal en koffie of thee)
Aanmelden:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.