Uw zoekacties: Kaarten en tekeningen
Kaarten en tekeningen

 

- Topografische kaarten

- Kadastrale kaarten

- Tekeningen; bv. plattegronden, ontwerpen/tekeningen van gebouwen, diploma’s

- Affiches

- Prenten

- Beschrijvingen van (series) niet gedigitaliseerde foto’s

 

Hoe doorzoekt u de collectie?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. De beschrijvingen waar de zoekterm in voorkomt, verschijnen in beeld.

In de linker kolom staan filters waarmee u de zoekresultaten verder kunt verfijnen, bijvoorbeeld op plaats.

 

Gedigitaliseerde kaarten en tekeningen

 

Wilt u in één oogopslag kunnen bekijken welke onderdelen van deze collectie gedigitaliseerd zijn? Gebruik dan het filter ‘Bestanden’ aan de linkerzijde en klik op ‘Met bestand(en)’.

 

Een kaart of tekening inzien?

 

Rechtsboven de beschrijving is een aantal icoontjes zichtbaar. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u de betreffende kaart of tekening in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Filter: Andelx
beacon
6  kaarten en tekeningen
 
 
 
 
Prent
AND001 Romboutstoren te Andel. Op de achterzijde staat: "Voorlopig schetsontwerp van juiste standplaats van: Jan Claesen" en een stempel van het Nieuwsblad voor het Land van Heusden en Altena.
De Romboutstoren aan Hoofdgraaf 6 is datgene wat over is van de vroegere kerk van Neer Andel. Het betrof een laat-gotische kerk met 14de-eeuwse toren die een bakstenen spits bezit. Van het kerkje is slechts de ruïne van de zuidkapel overgebleven nadat het midden 19de eeuw werd gesloopt. Toren en kapel zijn in 1954 gerestaureerd. Op het kerkhof bij deze toren is Jan Claesen begraven. De legende wil dat dit de Jan Claesen is, die trompetter was in het leger van de Prins van Oranje. De tekening is waarschijnlijk een ontwerp voor de inplanting van het monumentje op de voorgrond van de tekening., 1980
Datering:
1980
Drager:
Papier
Aantal:
1
Datering:
1980
Origineel/Kopie:
Origineel
Techniek:
Potloodtekening
Afmeting:
30 x 20 cm
Kleur/zwart-wit:
Zwart-wit
Uiterlijke vorm:
tekening
Plaatsnaam:
Andel, Woudrichem
Straatnaam:
Hoofdgraaf
Beschrijving:
Romboutstoren te Andel. Op de achterzijde staat: "Voorlopig schetsontwerp van juiste standplaats van: Jan Claesen" en een stempel van het Nieuwsblad voor het Land van Heusden en Altena.
De Romboutstoren aan Hoofdgraaf 6 is datgene wat over is van de vroegere kerk van Neer Andel. Het betrof een laat-gotische kerk met 14de-eeuwse toren die een bakstenen spits bezit. Van het kerkje is slechts de ruïne van de zuidkapel overgebleven nadat het midden 19de eeuw werd gesloopt. Toren en kapel zijn in 1954 gerestaureerd. Op het kerkhof bij deze toren is Jan Claesen begraven. De legende wil dat dit de Jan Claesen is, die trompetter was in het leger van de Prins van Oranje. De tekening is waarschijnlijk een ontwerp voor de inplanting van het monumentje op de voorgrond van de tekening.
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
3. Andel
Kaart
AND004 Sectie B, 2e blad. Aan de noordzijde begrensd door de rivier de Maas, aan de oostzijde door de gemeente Veen, aan de zuidzijde door de Achterdijk en aan de westzijde door sectie B, 1e blad. Aanduiding: Polder de Duizend Morgen, 1884
 
 
 
 
 
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
3. Andel
Kaart
AND003 Sectie B, 1e blad. Aan de noordzijde begrensd door de rivier De Maas, aan de oostzijde door sectie B, 2e blad, aan de zuidzijde door de Achterdijk en aan de westzijde door sectie A, 2e blad. Aanduidingen: Polder de Duizend Morgen, de Kammet en de Bijvang, 1884
 
 
 
 
 
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
3. Andel
Kaart
AND002 Sectie A, 2e blad. Aan de noordzijde begrensd door sectie A, 1e blad, aan de oostzijde door sectie B, 1e blad, aan de zuidzijde door de Achterdijk en de Andelse Watermolen en aan de westzijde door sectie A, 3e blad. Aanduidingen: de Kammet, de Bijvang en de Andelsche Weide, 1884