Uw zoekacties: Centrale Tuinbouw Vereniging voor het Land van Heusden en Al...

0233 Centrale Tuinbouw Vereniging voor het Land van Heusden en Altena, 1946-1969

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Archiefvorming
1.1. Geschiedenis van de archiefvormer
1.2. Geschiedenis van het archiefbeheer
2. Inhoud en structuur van het archief
3. Aanwijzingen voor de gebruiker
3.1. Openbaarheidsbeperkingen
3.2. Citeerinstructie
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1946-1969
Titel:
Centrale Tuinbouw Vereniging voor het Land van Heusden en Altena
Beschrijving:
Plaatsingslijst van het archief van de Centrale Tuinbouw Vereniging voor het Land van Heusden en Altena
Archieftitel:
Centrale Tuinbouw Vereniging voor het Land van Heusden en Altena
Huidige gemeente:
Meerdere gemeenten
Auteur inventaris:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Jaar van inventarisatie:
2004
Inhoud/samenvatting:
In 1945 werden pogingen ondernomen om de tuinbouwverenigingen die in de oorlog waren opgeheven weer nieuw leven in te blazen. Onder leiding van de Tuinbouw Voorlichtingsdienst is men geslaagd om in diverse plaatsen lokale verenigingen op te richten. In februari 1946 werd bovendien een overkoepelende organisatie opgericht: de Centrale Tuinbouw Vereniging. Deze vereniging bundelde de plaatselijke verenigingen van Sleeuwijk, Rijswijk, Veen, Meeuwen, Almkerk en Dussen. De Centrale Tuinbouw Vereniging heeft gedurende vele jaren zijn zetel gehad in Almkerk. Doel van de vereniging was het behartigen van de belangen van de tuinbouw naar buiten toe en de verdere ontwikkeling van die tuinbouw. Dat laatste vond met name plaats door het geven van cursussen aan de leden. Bovendien fungeerde de vereniging als centrale inkoopcombinatie voor, met name, aardbeienplanten.
Auteur:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Omvang:
0,12 m
Openbaarheid:
Geen beperkingen
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden