Uw zoekacties: Gemeentebestuur, Waalwijk

1012 Gemeentebestuur, Waalwijk

 

In een inventaris staat beschreven welke stukken er allemaal in het archief aanwezig zijn, maar vaak ook een korte geschiedenis van het archief. Bij ‘Kenmerken’ vindt u de pdf-versie van de inventaris en algemene informatie over het archief. Bij ‘Beschrijving van de series en archiefbestanddelen’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden, gegroepeerd in hoofdstukken/rubrieken. Door op het plus-tekentje te klikken voor een beschrijving van een hoofdstuk/rubriek gaat u steeds een niveau dieper in de inventaris.

 

Hoe zoekt u door een inventaris?

 

Klik op de zoekbalk, bekijk eventueel eerst de ‘Zoektips’ linksonder in het zoekscherm en tik vervolgens uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’. Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken  waar de zoekterm in voorkomt.

 

Wanneer u op een ‘Gevonden archiefstuk’ klikt, verschijnt een meer gedetailleerde beschrijving met rechts ook een aantal icoontjes in beeld. Het meest rechtse icoon (Aanvragen) kunt u gebruiken wanneer u het betreffende stuk in de studiezaal wilt komen bekijken. Een instructie hoe dit online aanvragen werkt, vindt u hier.

 

Welke archieven heeft het Streekarchief Langstraat Heusden Altena?

 

Bekijk het Archievenoverzicht om te zien welke archieven het Streekarchief beheert. 

 

beacon
 
 
1. Aanwijzingen voor de gebruiker
1.1. Openbaarheidsbeperkingen
1.2. Citeerinstructie
2. Bijlage
Lijst burgemeesters
Beschrijving van de series en archiefbestanddelen
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1816-1921(1973)
Titel:
Gemeentebestuur, Waalwijk
Beschrijving:
Inventaris van het archief van het gemeentebestuur van Waalwijk
Inhoud/samenvatting:
Het bestuur van de huishouding van de gemeente op basis van de bestuursreglementen van 1815, 1824 (stedelijk) en 1819, 1825 (platteland) en de Gemeentewet van 1851, waarbij administratief- bestuurlijke bevoegdheden werden toegekend om genoemde taak uit te oefenen (uitvaardiging van verordeningen en uitvoering van besluiten van hogere organen).
Auteur:
Gemeentearchief Waalwijk
Omvang:
26,375 m
NB:
Een klein deel van het archief is bij een brand in 1824 verloren gegaan.
Literatuur:
J.D.J. van Oss e.a., 'Honderd tachtig jaar burgemeesters in Waalwijk, Baardwijk en Besoijen', in: De Klopkei 1990 afl. 3 pag. 1-36. J.D.J. van Oss en J. Rosendaal, 'Geschiedenis van de raadhuizen van Waalwijk, Baardwijk en Besoijen', in: De Klopkei 1986 afl. 1 pag. 1-64.
Openbaarheid:
Geen beperkingen
Uitgever:
Streekarchief Langstraat Heusden Altena, Heusden
Geografische namen:
Archiefvormer(s):